3T Exploro


Cross / Gravel
Märke: 3T
Gravel Bike med aerodynamiska egenskaper. Tar allt från 650b hjul med 2.1” däck till 700c hjul med landsvägsdäck. Pris beroende på spec men ram från 3200eur


Vad tycker du om 3T Exploro?
5
4
3
2
1
pwrdesign
2019-11-04
Styrkor:
Mångsidigheten, komforten, stabiliteten, snabbheten/styvheten.

Svagheter:
Vek/tunn lack, lite knepig lösning för upphängning av bakväxel, fästet för sadelstolpen kan strula lite om man inte vet exakt hur man ska göra

Sammanfattning:
Efter att ha drivit cykelbutik och cyklat på dyra landsvägcyklar, cx, mtb-cyklar så landade jag tillslut på en 3T Exploro (när det var slut på cykelbutikandet). Bästa cykeln jag ägt. Att kunna cykelpendla till jobbet vintertid med 2.1” breda dubbdäck, köra landsvägslopp på lätta kolfiberhjul och bikepacka tre dagar med hammock och frystorkad mat på en och samma cykel. Oslagbart!

Den är relativt aggressiv vilket passar mig, svarar otroligt bra när det behövs men upplevs samtidigt extremt kontrollerad vid grötiga nedförsåkor och långa svepande rullgruskurvor i fullt ställ.

Jag har första versionen och en del uppdateringar har skett till generationen efter men kan mer än rekommendera en 3T Exploro!