Trek Full Stache 8

Trek Full Stache 8
Mountainbike
Märke: Trek
Årsmodell: 2019

Tillverkarens beskrivning
Det här är en äventyrscykel för otämjd natur där kapacitet inte bara är ett extra plus, utan en nödvändig förutsättning. Midfatdäck ger ett säkert grepp på den tekniska stigen, den trixiga nedförslöpan eller vad som än ligger framför dig och stoppar de övriga. Reglaget, spaken till den fjärrjusterbara sadelstolpen under styret, är superintuitivt och lättanvänt. 29x3,0""-däcken ger dig samma flyt som med en fatbike och samma fart och rörelseenergi som med en snabbrullande 29"".

Pris: 37499 Kr

(Officiell information från Trek)


Vad tycker du om Trek Full Stache 8?
5
4
3
2
1
Beofred
2018-11-16
Styrkor:
Jag hann cykla på Full Stache allt för lite, den förproducerade testcykeln kom tyvärr med ett fel och behövde skickas tillbaka ganska fort. Och visst känner jag mig en smula snuvad, för det jag hann med att prova var inte mindre än galet. Jag gav cykeln några turer hemma i Sälen och ett par heldagar på favoritstigarna i Sogndal innan meddelandet om körförbud nådde mig, och hann uppleva en helt ny typ av cykling. För mig som just börjat vänja mig med 29” och det grepp och rull det innebär över 27,5” var detta ett minst lika stort steg till. Cykeln bet sig fast på allt och vägrade släppa, de gigantiska hjulen i kombination med den frikostiga dämpningen var särdeles effektivt i den aspekten. I tillägg har Trek lyckats att med vinklar och mått skapa en cykel som blir levande, aktiv och kul även i höga farter i brant terräng. Den korta bakändan och långa fronten skapade ett självförtroende i branterna och det kändes som att cykeln svängde på en femöring mellan smala tallar, och det med förvånansvärt liten kraftansträngning från min sida. Kombinationen av grepp, rull och lekfullhet hade jag faktiskt inte förväntat mig, den uppträdde inte alls som cyklarnas motsvarighet till Exxon Valdez.

Svagheter:
Nu är några dagar inte nog för att ge er en rättvis bild av cykeln såklart. Och jag kan se många tillfällen där Full Stache åtminstone på pappret borde komma till korta. Downhill-leder mot klockan och grävda hoppleder borde suga. Cykelvasan likaså. Kanske tisdagsrajd (i alla fall med fel grupp). Nya XCO-banan på Lugnet, alldeles säkert (men mest pga av allt hån jag skulle tvingas utstå). Ja alla tillfällen som tillbringas i luften eller i stress alltså. Men jag vet inte detta, för jag har inte hunnit prova.

Sammanfattning:
Så vem ska köpa en Full Stache då, denna smalt nischade gigant?
Jag skulle vilja säga förvånansvärt många ändå. För dig som inte tävlar och sällan lämnar marken är hojen värd att titta närmare på. Du kommer fram bekvämare, fortare och säkrare och har skitkul under tiden. Du kommer säkerligen att bli en sämre cyklist med Full Stache men som med alla teknikhopp inom cykelsporten kommer du dels inte märka att det sker och dels ha skitkul medan det händer. Och i en tid med statligt subventionerad och hårt polariserande materialdopningsreform tycker jag denna variant är en ytterst trevlig mellanväg.

Läs hela testet på https://happyride.se/2018/08/07/forsta-titt-trek-full-stache-8/

Årsmodell: 2018