Bryton Rider 15

Bryton Rider 15
Märke: Bryton
Bryton Rider 15 E GPS Cykeldator

Bryton Rider 15 är efterträdaren till Bryton Rider 10. Rider 10-modellen har under åren banat vägen för Rider 15, som har fått full GNSS-satellitbeläggning och en mängd andra uppdaterade funktioner som riktningsindikator och kompass. Slutsatsen är fortfarande densamma: det här är den enklaste GPS-datorn man kan få!

Rider 15 är en unik cykeldator som du inte behöver göra förutom att montera på styret och cykla på. Ingen tråd, inga sensorer och ingen hjulstorlek att mäta. Rider 15 visar upp till 4 olika data per sida, totalt på 5 sidor, så att du har dina data lättillgängliga. Och det finns så många som 30 funktioner tillgängliga. Naturligtvis kan dessa också konfigureras efter önskemål med Brytons egen app, så att du kan få din egen unika skärm.

Rider 15 har upp till 16 timmars batteritid, så att du kan njuta av flera långa resor innan du behöver tänka på laddning. Det är också möjligt att ladda med kraftbank när du använder den. Rider 15 kan anslutas till din telefon via Bluetooth, gör samtal, sms, e-post och vad du vill se på skärmen. Praktiskt och säkert. Om du har sensorer och är i par med Rider 15 hittar de dem automatiskt när de är i närheten. Därför behöver du inte gå in i inställningar för att para dem varje gång. Även om Rider 15 är en användarvänlig och enkel dator, är det möjligt att följa träningar och resor och mäta framsteg om så önskas. Du kan naturligtvis dela information om Strava, TrainingPeaks eller Selfloops via Brytons app. Du kan också använda Auto Sync för att dela och jämföra med miljoner andra cyklister. Ingen ytterligare programvara behövs eftersom filerna automatiskt konverteras till FIT-format, som sedan kan laddas upp till de olika plattformarna. Synkronisering av data till Strava, TrainingPeaks och Selfloops är också extremt enkelt. Rider 15-bakgrundsbelysningen tänds automatiskt baserat på var du är. Detta görs via longitud och latitud och inte via en sensor. Super smart!Höjdpunkter:

Efterträdaren till Rider 10
Full GNSS-täckning
Behöver bara montera det på styret före användning
Skärmen är läsbar under utomhusaktiviteter även i solljus
IPX7 vattentät och stötsäker design för krävande förhållanden
Upptill 16 timmars batteritid


Specifikationer:

Modell: Rider 15 E
Mått BxHxD: 56,2 x 71 x 16.5 mm
Skärm: 2" Segment Type HTN LCD
Batteritid: 16 timmar
GPS: High Sensitivity Chipset, GNSS
Vattentät: IPX7
Cykelfäste: Ja
Vikt: 52 gram


I förpackningen:

USB-kabel
Cykelfäste


Vad tycker du om Bryton Rider 15?
5
4
3
2
1
Shull
2020-08-20
Styrkor:
Priset
GPS
Autosync med Strava mfl.

Svagheter:
Med polariserande glasögon ser man inte vissa delar av skärmen.
Saknar ANT+ men kör BLE

Sammanfattning:
En prisvärd cykeldator då den har gps för priset 649:- (decathlon). Skärmen kan vara otydlig i starkt solljus men generellt går det väldigt bra.
En av de kommentarer som brukar vara gällande denna produkt är att det är svårt att hitta vad man vill göra. Själv har jag aldrig använt någon annan cykeldator förr och har därför ingen erfarenhet av hur annan layout ser ut, så för mig var det bara att lära sig vad varje display visade. Är man däremot van vid exempelvis Garmin så kommer man uppleva den som plottrig och/eller svårtolkad. Du har även möjlighet att koppla till hastighets-, kadens- och hjärtfrekvenssensor.