SKS Bluemels 75 U Long

SKS Bluemels 75 U Long
Märke: SKS
Skärmsats till MTB i första hand avsedd för 27.5" Plus (med ca 2.8-3.0" däckbredd/höjd) och/eller 29"-hjul med upp till ca 2.6" däckbredd/höjd. Skärmbredd 75 mm och kostar i skrivande stund (mars 2020) ca 450 kr från tyska handlare.

Finns exempelvis här https://www.bike-discount.de/en/buy/sks-germany-bluemels-75-u-long-mudguard-set-911995
och här https://www.bike-components.de/en/SKS/Bluemels-75-U-long-Fender-Set-p74914/


Vad tycker du om SKS Bluemels 75 U Long?
5
4
3
2
1
MrAti
2022-09-13
Styrkor:
Snygg.

Svagheter:
För vissa modeller måste du komplettera med Monteringsklämma, det framkommer på instruktionen. Bak är det värre, jag har ingen skruvhål nere eller uppe på ramen som instruktionen visar.... inte lätt heller att leta passande adapter etc... Förmodligen blir det att borra hål och använda buntband...hur snygg och stabil är det på en skärm för ca 500kr??

Sammanfattning:
Har men "fel" cykel blir det en jädrans letande efter passande adaptrar... :(

N/A
2020-03-16 (Ändrad: 2020-05-15)
Styrkor:
Mycket stabil konstruktion av tysk kvalitet och med smarta och kraftiga fästen. Tillverkade i en laminering/sandwich-konstruktion med plast ytterst, och aluminium som inbakat mellanlager. Extra kraftiga skärmstag jämfört med vanliga SKS-cykelskärmar i mindre dimensioner, och skärmstagen är dessutom lackade i mattsvart vilket ger ett estetiskt pluspoäng eftersom helheten smälter in bättre, jämfört med skärmsatser med traditionella stag i rostfritt.

Svagheter:
Finns ej.

Sammanfattning:
Riktigt robusta skärmar som faktiskt tål tuffa tag i skog och terräng vid korrekt montering. Sitter fast utan att skaka eller skramla, och skyddar effektivt både cykel och dig själv från hjulsprut och stänk. Avsedda för mer eller mindre permanent montering.

För att fästa stagen till framskärmarna mot en dämpad framgaffel nertill, så rekommenderas SKS Strut-Mounting Clamps (Stay Clamp) för ca 50 kr per par som finns i några olika storlekar t.ex. här https://www.bike-discount.de/en/buy/sks-germany-strut-mounting-clamps-691869 eller här https://www.bike-components.de/en/SKS/Stay-Clamp-for-Suspension-Forks-p73438/

Sammanfattningsvis = mycket nöjd!