USWE Patriot 15


Märke: USWE
Ryggsäck med ryggskydd och vätskeblåsa och USWEs 4 punkt “race suspension” bärsystem.


Vad tycker du om USWE Patriot 15?
5
4
3
2
1
2wheelz
2019-11-14
Styrkor:
Bärsystemet är helt underbart. Du känner inte att du har något på ryggen.
Kvalitet i framför allt material men även sömmar.

Svagheter:
Högt pris.
“4 point race suspension” bärsystemet finns endast max 15-16 liters ryggsäckar.

Sammanfattning:
Jag är något av en ryggsäcksnörd som anser att en bra väska är en nödvändighet i livet prioriterat strax efter kläder o skor av de materiella ting som underlättar våra liv. I mitt tycke är ryggsäcken den självklara kungen utav praktiska väsktyper då du har båda händerna fria.
Däremot när det kommer till cykling så är det en av de aktiviteter där även om en vanlig ryggsäck fungerar så är det inte alltid det optimala valet då
Tex en ”messenger bag” dvs. en axelremsväska med en extra stabiliserande rem bättre i varje fall för stadscykling. Men inte i skogen.
Av alla (många) ryggsäckar i olika storlekar och typer som jag äger och har ägt sitter ingen så bra på ryggen som denna med deras patenterade 4 punkts ”race suspension” bärsystem. “No more dancing monkeys on your back” är deras slogan jag skulle tillägga att “du glömmer att du har nått på ryggen större delen av tiden du använder den. Det inkluderar när jag cyklat i stan o fraktat med mitt ”Kryptonite Fahgettaboudit Mini” lås som är ett är en en klump på strax över 2kg.
Priset är något högt men materialvalen är å andra sidan av högsta kvalitet. Den tvådelade konstruktionen med hjälmhållare är dubbelt. Å ena sidan så blir väskan 12+3 litet istället för ett stort utrymme på 15 liter. Å andra sidan så kan man förvara annat än en hjälm i där om det inte regnar eller om man införskaffar ett regnöverdrag. Själv har jag cyklat med min jiu jitsu dräkt däremellan med utmärkt resultat. Finns även remmar på undersidan för att fästa knäskydd som även dessa kan användas till annat.