Retro-Rött från RockShox (med ny Charger 2-dämpare)

Datum:
20 mars 2018 16:00

Äntligen en röd gaffel från RockShox igen! Detta kanske inte är den viktigaste nyheten i vårens släpp från SRAM men för den som varit med länge är den ändå speciell, uppdaterade endurogaffeln Lyrik går att få med röda underben precis som Boxxer-gafflarna hade på den gamla kungens tid.

Nu är det inte bara färgen som ändrats till årets gaffel, mer har hänt med nyaste Lyrik-gaffeln. Den kommer med den nya Charger 2 RC2-dämparen (också som uppgradering till Yari). Nyheten är egentligen att hög- och lågfartskompressionen går att ställa in var för sig på två vred, tidigare gick högfartskompressionen bara att påverka genom att riva dämparen. Luftfjädern DebonAir har enligt SRAM fått en översyn till denna gaffel och ska erbjuda mindre friktion i systemet till lycka och glädje för våra underarmar. Den nya Debonair-fjädern är bakåtkompatibel med alla gamla RockShox 35 mm gafflar och levereras med alla nya. Dessutom kommer nya Lyrik i fler, kortare offset-varianter för att tillgodose alla kreativa ramingenjörer där ute.

SRAMNya Charger RC2-enheten

Bakdämparna Deluxe och Super Deluxe (re)lanserades för något år sedan och har redan fått några mindre förbättringar. Lite pyssel med inkråmet i dämparna har enligt SRAM förbättrat smörjningen och skapat en snabbare fjädring och bättre dämpning, och returdämparen har fått fler och bättre klick på reglaget. En annan kul grej är att Super Deluxe Coil blir kompatibel med styrreglage. Kan det vara Scott som ligger bakom det önskemålet, de gillar ju reglage?

SRAMSuper Deluxe Coil för fjärrkontroll

Jo, en sak till! Nu gör RockShox stänkor också! 

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Gimpen 2018-03-21

*gäspar*

happymtb.fr 2018-03-21

Aså, du är en sånt som bara tar bilder hemifrån nu? ;-)

Beofred 2018-03-21

Inte min bild tyvärr, pressbild från Sram. Hade varit snöigare om jag tagit den :)

happymtb.fr 2018-03-21

Tjäna Björn, är det årets hoj eller bara en reklambild?

42Hz 2018-03-21

Stänkorna! Mer om dom! Pris? Borde delas ut gratis som reklam. =)

DD88 2018-03-20

De borde ha släppt den i den härligt urvattnade Judy DH-färgen som alla drömde om i mitten av 90-talet.