Säkrare köp & sälj på Happyride med digitala köpekontrakt

Datum:
05 november 2019 13:03

Nu kommer möjligheten att enkelt skapa ett digitalt kontrakt för dig som handlar på Happyrides Köp & Sälj. Tjänsten heter Swiftcourt och gör att säljare och köpare kan verifiera varandra med BankID.

Har du cykelprylar som ligger och skräpar? Eller är du på jakt efter en cykel? Då är Happyrides Köp & Sälj stället för dig. Sveriges i särklass största nischade begagnatplats för cykelgrejer. Att annonsera är självklart gratis.

Med de nya, enkla digitala köpekontrakten blir Köp & Sälj lite bättre. I praktiken är det enkelt: det kommer att finns länk till köpekontrakt i varje annons och även under ”mina annonser”. Säljare och köpare får varandras personnummer som verifierats med BankID.

Syftet med möjligheten till köpekontrakt via Swiftcourt är att kunna erbjuda ett säkrare sätt för säljare och köpare om man skickar pengar eller varan i förskott. Men även om man träffas och gör upp affären kan man gå tillbaka till kontraktet om något inte stämmer mot beskrivningen.

Information som man behöver för ett kontrakt

  • Namn
  • Mobilnummer
  • Personnummer på säljare och köpare

Att handla begagnat är billigt och bra för miljön. Oftast kan man lita på folk, men är du osäker så kika på våra aktuella varningar och kika på vår artikel om att handla säkert. Skapa ett köpekontrakt för cykel / övrigt

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

pirx 2020-01-02

Ska det behöva vara så jobbigt att leva? :)

hs 2019-12-21

1 köp en billig vara av någon okänd bygg upp ett förtroende och köp ev sedan dyrare vara senare. 2 ett ranking system där man gör ett uttalande om säljare/köpare fungerar på många andra plattformar. 3 låt något ombud göra en större affär på annan ort...

yonsson 2019-12-02

Tänkte bara tipsa om att vissa bedragare skiter fullständigt om man har både deras swishnummer, officiella körkort och all annan info. Så bara för att båda parter är identifierade innebär det inte per automatik att man är helt safe.

Distanscykling 2019-12-01

Det var väl rätt så rimligt.

Jimel 2019-11-21

Jag tar det.

Havoc 5 2019-11-21

Kan inte någon bara köpa mitt jäv..la vevparti som ligger här o samlar damm i sovrummet snart. Betala hur ni vill. Jag skickar det vart som helst eller möter upp.

Valhalla_ 2019-11-07

Now we're talking. Det där är bra.

jomper 2019-11-07

Möjlighet för Swiftcourt är kunna spärra personer ska vara på gång, det borde tillföra reell nytta.

perzzon 2019-11-07

Precis, risken ligger i någon mån på båda parter. Om det är bättre låter jag vara osagt.