Sponsrat innehåll från Schweiziska turistbyrån

4 nya turer i schweiziska Valais

Datum:
27 juni 2019 13:33

Valais är cykelparadiset i Schweiz som ramas in av majestätisk natur med flera toppar som sträcker sig en bit över 4000 meter. Här listar vi fyra nya turer i orterna Zermatt, Crans-Montana och Nendaz.I kantonen Valais finns cykling i världsklass för alla, från nybörjare till professionella cyklister. Totalt erbjuds 2000 kilometer av landsvägscykling, 1500 kilometer mountainbike-leder och över hundra kabinbanor redo att ta äventyrstörstande cyklister till obegränsade möjligheter på två hjul. Nedan listar vi tre turer belägna mitt bland Valais-alpernas storslagna omgivning!

©Zermatt Gornergrat - Pascal Gertschen Kantonen Valais erbjuder cykling i världsklass för alla nivåer och discipliner.

Här är de fyra nya turer från kantonen Valais, Schweiz som beskrivs vidare nedan:

ZERMATT – MOOS-TRAIL

Zermatt bjuder på varierad cykling i högalpin terräng, vackra vyer och trevliga restauranger. Matterhorn vakar ständigt över varje cyklist som befinner sig på någon av de otaliga lederna som finns i området. En av dessa leder är Moos-Trail som tar dig från byn Furi ned till Zermatt. En riktigt skön tur med bra lutning vars svårighetsgrad passar de flesta cyklister.

©Zermatt Gornergrat - Tom MalechaÖgonmagneten, tillika Toblerone-toppen, Matterhorn förgyller tillvaron när du cyklar i Zermatt.

I byn Furi hittar du starten på Moos-Trail som ligger intill restaurangen Alm i Schweigmatten, på dryga 1800 meters höjd över havet. Här blickar du ut över den majestätiska dalgången i Zermatt, som också är slutdestinationen för leden.

©Zermatt Gornergrat - Pascal Gertschen Zermatt, ett paradissmakande ställe att slicka på för dina MTB-sulor.

Moos-Trail bjuder på en 1,3 kilometer lång färd som du betar av på tio minuter med knappa hundra meters fallhöjd och en genomsnittlig lutning på 7,5 procent. Ett roligt och enkelt sätt att utmana dig själv på är genom att se om du kommer hela vägen ned till dalen i Moos utan att trampa. Lycka till!

©Zermatt Gornergrat - Pascal Gertschen Om du tar du dig hela vägen ned till Dalen i Moos utan att trampa så kan det vara värt att fira.

Här ser du karta och mer om turen i avdelningen turtips:

CRANS-MONTANA – ROUTE PANORAMA 

Crans-Montana ligger beläget på en solig platå 1500 meter över havet med utsikt över Rhône-dalen och erbjuder inte mindre än 200 kilometer landsvägs-cykling, 177 markerade mountainbike-leder, downhill-spår och en total fallhöjd på 2350 meter. Route panorama de Crans-Montana är en 15 kilometer lång tur i den magnifika Aminona-regionen som visar upp orörd natur och enastående utsikt över Valais-alperna.

©CMTC_ Olivier MaireLugna och ofta bilfria vägar upp mot Col de Crans-Montana, 1800 meter över havet.

Turen början i Ycoor, i centrala Montana, och leder till Aminona och tillbaka. Från dalstationen av Violettes gondol snirklar sig vägen via Plumachit innan den når Col de Crans-Montana, 1800 meter över havet.

©CMTC_ Fanny PillonelGlöm inte bort att ta en paus och ta in den vackra omgivningen i Crans-Montana.

Den 5,6 kilometer långa stigningen längs en lågt trafikerad väg bjuder på fantastiska vyer över “Imperial Crown”, med flera toppar över 4000 meter, bland annat Weisshorn, Zinalrothorn, Ober Gabelhorn, Matterhorn och Dent Blanche. Totalt landar stigningen på 430 meter som enligt de flesta är höjdpunkten på Route panorama de Crans-Montana.

Vägen ned cyklas även den på lugna vägar via Aminona ned till centrala Crans-Montana. Utöver cyklingen finns här även en otrolig vegetation att beskåda bestående av vacker tall- och lärk-skog samt stora ängar av alpina blommor.

©CMTC_ Fanny PillonelHöga berg och djupa dalar, Valais-alperna är mäktiga!

Här ser du karta och mer om turen i avdelningen turtips:

NENDAZ – TRACOUET 

I Nendaz hittar du 200 kilometer markerade mountainbike-leder varav två av dessa är speciellt framtagna för att vara familjevänliga vilket gör att Nendaz har en bred målgrupp och kan utmana såväl erfarna cyklister som barnfamiljen. Tracouet är en vacker led med utsikt över de Schweiziska alperna som du beräknas cykla på fyra timmar.

©Nendaz –Florian Bouvet FournierVackra vyer i Schweiziska byn Nendaz som ligger supernära Verbier.

Utgå från sportbutiken i Haute-Nendaz och följ MTB-lederna 132 och 133 och därefter kommer leden att ta dig upp till Tracouet via La Péroua, Les Crêtaux, La Dzora, Prarion och Balavoux. Därefter tar du dig ned genom Sofleu tillbaka till La Péroua och slutligen Haute Nendaz.

©Nendaz – Florian Bouvet FournierTracouet, en nästan 25 kilometer lång tur där du når sjön Lac Noir (och eventuellt några kossor) på toppen.

Tracouet är tekniskt sett en relativt enkel MTB-led på 24,8 kilometer som omfattar en stigning på nästan 900 meter vilket gör det till en fysiskt krävande utmaning. Men dina ansträngningar är mödan värd och belönas med storslagna landskap och en vacker natur, bland annat bestående av den 250 år gamla lärkskogen som omger dig under stigningen, denna är som vackrast under hösten med alla färger som årstiden för med sig. När du nått toppen cyklar du sida vid sida med sjön Lac Noir innan det beger sig nedåt. Som högst befinner du dig på 2186 meters höjd över havet när du cyklar Tracouet.

©Nendaz – Florian Bouvet FournierNendaz erbjuder inte mindre än 200 kilometer mountainbike-led.

Här ser du karta och mer om turen i avdelningen turtips:

Valais Panorama Bike

Valais Panorama Bike är en lång cykeltur på 134 kilometer fördelade över fyra dagar. En cykeltur från Sion till Visp full av fascinerande kontraster. Från vingårdar på bergssluttningar till branta skidorter, från stora turistcentra till små, lugna bergsbyar. Och däremellan, Alper direkt från sagoböckerna, kalla floder och bra stigar.

Du startar i staden Sion, vid tågstationen som ligger på 487 meter över havet, avslutar i Visp tågstation som ligger på 652 meters höjd. Du tar snabbt höjd upp soliga sluttningar genom Sions vingårdar och tidigt får du de första vyerna över den breda Rhône-dalen. Högt ovanför dalen cyklar du genom turistorterna Anzère och Crans-Montana. Vägen klättrar ofta över 1.000m över Rhône.

På den motsatta sidan av Rhône-dalen framträder 4000 meters toppar. Efter att ha nått gränsen av kantonen Valais vid Leuk byter du till andra sidan dalen. Gondolen från Turtmann till Unterems gör att du slipper den långa uppförscyklingen till skidorterna Eischoll, Unterbäch och Bürchen. I Zeneggen, högt över Visp, öppnar sig vyerna. Detta är inte bara ingången till skidorterna Zermatt och Saas Fee, utan även den torraste regionen i hela Schweiz.

Stigningen på hela turen är 5241 meter och nedfärden 5078 meter. Det är en medelsvår teknisk tur, som kräver rejäl uthållighet (beräknas ta cirka 20 timmar…) och är fullpackad med vackra vyer.

Här ser du karta och mer om turen i avdelningen turtips:

©Valais/ Wallis Promotion-David CarlierMånga roliga, vackra turer i Schweiz finns att upptäcka.

Mer läsning om Schweiz och kantonen Valais från sommaren 2018

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.
  • Sponsrade inlägg är en del av Happyrides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till martin@happyride.se
  • Taggar

    , ,
  • Kategorier

    Sponsrad artikel

Senaste kommentarer

H. 2019-06-28

Här är lite bilder från Valais. Riktigt fint. https://happyride.se/forum/read.php/1/2737970/2738113

Jokss90 2019-06-28

Schweiz eller Lofoten, båda otroligt vackra platser. Jag har varit på båda ställena. Vet inte riktigt hur man jämför, det är väl som att jämföra en ferarri och Lamborghini eller nåt. Men när man ser nåt sånt här, cyklande i bergen på fina vägar, i...

GoranS 2019-06-28

Schweiz och Lofoten är väl lite olika saker. Högre berg i Schweiz medan Lofoten har mixen hav-berg. Båda mycket vackra dock.

lelinn5 2019-06-28

wow så vackert. Som ett sagoland. Har suttit och kollat på att åka till lofoten men tycker nog dettta är snäppet vackrare.

Raggamuffin 2019-06-27

Mitt i planeringen i att åka dit, perfekt :)