Byta cykelslang och olika typer av däck

Datum:
16 december 2021 13:14

I den här videon visar vi hur du byter slang om du har fått punktering, vi visar också några olika typer av cykeldäck.

Har du bara fått punktering som behöver lagas med ny slang? Är dina däck slitna? Eller är du kanske bara sugen på att få en ny cykelupplevelse med bredare, smalare, slickare, grövre mönstrade, tätare mönstrade eller kanske dubbade vinterdäck? Då är detta videon för dig.

PUNKA OCH SLITNA DÄCK:
I denna videos första halva visar vi hur du lagar punktering genom att byta slang, vilka verktyg som behövs och lite tips och tricks som underlättar detta. Vi berättar också hur du ser när det är dags att byta däck på grund av slitage.

BYTA DÄCK FÖR NY KÄNSLA:
I den andra delen av videon (från 13:09 och framåt) resonerar vi kring ett annat skäl än rent slitage till att byta cykeldäck: jakten på en annan upplevelse av cykeln som du redan har. Däck är relativt billiga, men har STOR betydelse för känslan på cykeln, våga pröva nya däck! Vi visar därför lite olika typer av däck: mönstrade graveldäck för din landsvägshoj, dubbdäck till din pendlingscykel eller mountainbike, olika mtb-däck för torra sommarstigar och grovmönstrade sulor för lerig höstdagar.


Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Inga kommentarer