Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)

Segge

Ny medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Här läst ett gäng trådar om diverse kombinerade cykelvagnar och nu har valet fallit på en Chariot CX2. Men det finns fortfarande några frågetecken innan vi hostar upp det där 5 siffriga beloppet och beställer. Har 2 barn, en flicka som fyller 3 i slutet på sommaren och en grabb på snart 10 månader.

Har ni använt sittstödet? Står att det går att använda från 3-18 mån. Frågar jag någon säljare lär dom säga JA, självklart vill dom ju sälja, därför litar jag mer på er. Grabben är en bastant en (över 11kg) som snart är ikapp storasyster i vikt, längd lär dock ta några år. Testade vår cykelkärra idag på våra spåriga snövägar och det gick riktigt bra (han somnade) även om det bara var 1km.

Sandinikudde är det något ni testat? http://www.activekids.nu/index.php?...article&id=68:sandinikudde&catid=38&Itemid=55
Är ofta problem med flicka, både i kärran och i bilen, att huvudet far ner och det ser väldigt obekvämt ut.

Några andra tillbehör som rekommenderas? Stänkskärmar, bagagehylla, formatta osv?

Vi kommer satsa på, cityhjulen, joggingsetet och cykelsetet. Såg att http://net-shop.nl/chariot-hitch-weber-e.html hade ett Cykelset som hette Weber E. Någon som testat det?

Sist skulle det vara kul att höra hur det funkar vintertid? Både i snöslask och -30°
 

rikard

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
sittstödet funkar upp till 75 cm, sedan får de sitta som vanligt. Jag har inte testat kudden men har bagagehyllan på nästan jämt.

I övrigt går vagnen (en cx1) som tåget, men vissa delar börjar få lite patina. Vår vagn är dock 6 år gammal nu.
 

ZzyyxX

Medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Sittstöd är överflödigt, specielt om han sitter så bra.

Sandinikudde funkar bra när dom sover, kan upplevas som lite klumpig, min stora kille tröttna efter ett dag men när den va på när dom somna är drn kanon.

Bagagehyllan är smidig om man promenerar med den och andvänder den som vardagsvagn, fotmattan känns bra att skydda med från grusiga små fötter.

Inte kört slask men cyklat med den i minus tio och det va inga problem kanon med fjädringen då på taskigt plogade vägar, även åkt en hel del långfärdskriskor vilket också funkat super minus arton som kallast och inga frusna barn.
 

svpe

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Har hört att sittstödet funkar dåligt med 2 barn. Blir helt enkelt för trångt.
Vi har använt vår Chariot ned till -25 utan problem. Klä barnen ordentligt och lägg på en liten yllefilt.
 
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Måste låna tråden lite då jag funderar på samma vagn.

Såg för ett tag sedan en mått-tabell över hur måtten var när ett barn sitter i vagnen men hittar det inte igen.

Har en (relativt liten) dotter som förvisso är sex år och en son (också ganska liten till växten) som snart blir två.

Vi börjar luta åt CX1 då tjejen börjar bli så stor att hon cyklar själv, men inte längre sträckor.

Vore dock bra att veta innermåtten för ben och rygg.
 

Royal T

Medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Tänk på att va ordentligt tränad och ha nårra lätta växlar i bakfickan om du ska hoja nårra längre sträckor, de blir lätt tungt o vagnen är ett bra vindfång...
 

Freddie L

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Timothy skrev:
-------------------------------------------------------
> Köpte en vagn för 1000kr på xxl, funkar prima.

Den vagnen ser ganska låg ut på bilderna på hemsidan, kan barna sitta upprätt? Hittar inte heller uppgift på max lastvikt eller om det följer med fästen. Har tyvärr 15mil till närmsta varuhus...
 

MTBiker

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Jag har kört med Biltemas vagn i 3 år. Funkar utmärkt.
Inte så långa rundor men lämnar 2 barn på dagis året runt
 

PerryE

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Om grabben är stadig i ryggen skulle jag nog staga upp honom genom att rulla två filtar/badlakan och lägga en på vardera sidan. Än så länge är det ju hyfsat kallt vilket är en fördel om man skall ge extra stöd till barnen.

Gå in i en affär och testa olika varianter;)

Som av en slump lade jag ut vår Corsaire XL till försäljning i fredags eftermiddag. Om man inte skall hålla på och springa jättemycket tycker jag den är svårslagen p g a mycket bättre packutrymme. Kolla in Köp och Sälj ... http://happymtb.org/annonser/index.php?page=view&id=74800
 

Bilagor

  • DSC00556c.JPG
    DSC00556c.JPG
    134.3 KB · Besök: 42
Senast ändrad:

Segge

Ny medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Tack för alla sunpunker. Sittstödet skippar jag, inser att det inte kommer få plats med 2 barn som svpe skrev.

Den här vintern har vi gått, eller tagit bilen då det varit -17 eller kallare. Flickan klagade på att det blev kallt i pulkan vid -17, men i vagnen sitter dom mer skyddat och färden går avsevärt fortare till dagis. Låter bra att den funkar i sträng kyla. Funkar fjädringen eller blir den väldigt hård när det blir riktigt kallt? Cykeln har jag problem med när det närmar sig -30 grader, har snart bytt alla ekrar på bakhjulet senaste 3 vintrarna. Lätt att se då orginal är svarta och dom jag bytt är blanka.

Tyvärr har jag ingen möjlighet att testa, ringde en butik i grannkommunen men dom hade inga hemma, tog bara hem på beställning. Närmaste jag hittade var 30 mil härifrån =(

Bild på gårdagens premiärtur för grabben.
default.jpg
 

PerryE

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Den typ av fjädring som Chariot använder fungerar alldeles utmärkt ner till -20 grader - inget man behöver fundera på. Enkel och bra design som är lätt att justera om man skulle vilja (p g a att barnen blir tyngre).

Barnen har det riktigt bra på vintern - brukade ha ett fårskinn som de sitter på och en riktigt varm filt ovanpå dem som går ner på sidorna. Tar bara någon kilometer eller så så brukar de somna dessutom - vaggandes till sömns av den fina fjädringen ;)
 

Kristoffer R

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Jag och min fru har kört med en Croozer varje vardag sedan september 2011 ungefär, den är vår "andrabil" och går till dagis (4x1,5km) , affären, lekplats, besöka farföräldrar etc.

Det blir blandat promenad, cykel eller jogg.

Jag saknar fjädringen då jag kör längre med cykel, speciellt som den bästa vägen ofta är grusväg och jag saknade det även då det var massa snö och is för det blev studsigt. Jag har justerat däcktrycket tills den gick hyggligt mjukt.

Men den är grymt stor och lastar bra. Charioten är finare i alla detaljer, men CX är för liten och jag tyckte inte de satt bra nog i Corsaire XL, det var mer av en bänk. Sen är ju priset en faktor också. Gav 3000:- på XXL för allt.

Vi har köpt sittstödet på Activekids och det funkar fint, senaste månaderna har jag bara använt huvudstödet men nu är även det bortplockat.

Jag har under höst-vinter haft två fårskinnsfällar i den som de sitter på samt en billig IKEA-fäll för fötterna. En ullfilt ovanpå. Det är lämpligt att trycka ner den mellan barnet och vagnens vägg, då det gärna kyler annars när de sitter med arm/axel direkt mot. Som kallast har det väl varit -10 här i Gbg.

Vi har testat en Sandinikudde både i bil och vagn men det har aldrig riktigt funkat för oss. Det funkar bättre att ha barnet tillbakalutat.

Jag hade gärna haft någon slags bagagehylla med lite fack i för promenad och jogg. Det finns ju på de flesta vanliga barnvagnar.

En VOX walkie talkie hade också suttit fint (tips från annan på forat) för är det trafik eller motvind är det omöjligt att höra barnen i vagnen när man sitter på cykeln.
 

Bilagor

  • IMG_4872.JPG
    IMG_4872.JPG
    61.7 KB · Besök: 37
Senast ändrad:

Vräkbjörn

Ny medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Funderar på att köpa cykelkärra och det verkar ju som att Chariot rekommenderas av många. Men de är ju HUTlöst dyra. Vid lite sökande hittade jag den här http://www.lifequalityproducts.se/cykelvagnar/joytrax-se2-premium-multivagn-for-2-barn.html

Verkar ju vara en fin kopia(??) på chariot och ser ju vettig ut på bild. Riktigt fint pris till slutet på mars också. Har dock ingen "hängmatta" för användning för riktigt små barn. Kanske går att använda en för Chariot kanske...?
Cyklar ni med 0-6mån förresten, eller är man helt "ute och cyklar" :-) om man tror att det är en bra ide?

Så vad tror ni? Något att satsa på??
 

PerryE

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Skulle nog ta det lite lugnt första månaderna - men efter 6 månader kan man ju staga upp barnet hyfsat ;).

Vad gäller Chariot är ju andrahandsvärdet hyfsat - håller att slitas ganska många år också. När det gällde mig tittade jag på kostnaden för pimpningen av min titanracer och sedan på vad jag tyckte var rimligt att lägga på att barnen skulle åka bekvämt och säkert. Då var valet enkelt
 

Patrol

Medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Hmmm, det där med vagn och dagis kanske kan ge möjlighet att börja cykla till jobbet? Ingen som har erfarenheter av Burleys vagnar? Kollat in Encore i första hand...

Någon?
 

Daddy D.Lux

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Har kört med en Chariot CX2 sedan 2008 med samma kit som du kikar på (jogging+city+cykel). Tycker att den fungerar kanonbra och känns välbygd jämfört med de alternativ jag kikade på. Barnen sitter bra och det går enkelt att byta mellan användningsområdena. Nu är det mest 5-åringen och packningen som åker med, de större tjejerna får cykla själva. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av babyinsatsen. Minst tjejen var redan över ett år när vi köpte den och då behövdes det inte. I vårt fall är jogginhjulet det minst använda. Jag fastnade aldrig för att springa med vagn och om man bara promenerar är cityhjulen smidigare.
 

sweet-o

Medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Jag tycker inte Charioten är så dyr med tanke på vad man får och vilken otrolig kvalité den håller. När våran dotter föddes så fick vi en ny emmaljunga med ligg och sitt del. Priset på det paketet var mycket nära priset på Charioten. Sedan så var emmaljungan nästan helt slut redan efter sex månader(ranglig, nitar gick av mm). Vi använder Charioten varje dag. Våran dotter som nu är 120 cm lång åker fortfarande i vagnen, även om det blir lite trångt med lille bror på 3.5 år bredvid.
Sedan tror jag att jag skulle säkert få riktigt bra betalt om jag säljer den begagnad.
Det är nog inte mycket som jag är så nöjd med som med Charioten, förmodligen mitt bästa köp, alla kategorier!
Tycker att bagagehyllan är ett mycket bra tillbehör.
 

Atlas

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
PerryE skrev:
-------------------------------------------------------

Dags att sälja Charioten... 6500? Ny kostar cougar 7000 och din enklare modell 5000. Att ta 1500kr för att den är begagnad är magstarkt :)
 

breezer

Medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Jag ska köpa en Cougar eller CX och det blir nog härifrån http://net-shop.nl/bicycle-trailers/chariot/

Dom tar €569 för en Cougar 1 eller €699 för en CX1 (+ €45 i frakt) så man tjänar ju rätt duktigt på det jämfört med priserna i Sverige. Tillbehören är även dom billigare än här hemma.

Med det sagt, vet någon var man kan klämma på Chariot och CX i Stockholmsområdet (butik)? Kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag ska köpa. Det enda jag har hittat som talar för CX är att jag tycker att den är snyggare :) Handbromsen tilltalar mig också. Men jag vette fan om jag kan motivera prisskillnaden enbart på det... eller?
 

happymtb.fr

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Addnature har en Chariot vagn på söder. Jag vet inte vilken modell det är tyvärr...
Hör gärna med dem!

Vi skaffade hängdmattan (Infant sling) när sonen var inte stadigt nog för att sitta. Det fungerade mycket bra! Dessutom ger den en mer liggande ställning så att det känns mer naturligt för att sova.
/E
 

rikard

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
active kids som tar in chariot har väldigt bra service och är trevliga att ha att göra med. Det får man ta med i priset. Vi lade 10kkr på vår vagn ink tillbehör, men har inte köpt någon annan vagn. Utslaget på 6 år så blir det inte så farligt.
 

jomper

Forumpappa
Forumvärd
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Med tanke på vänner och kollegor som köpt 2-3 vagnar och ändå inte haft nån som funkar efter cykel eller till löpning så känns det ju som en bra deal :-)
 

PerryE

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Atlas - vet inte riktigt vad siffran 5000 kommer ifrån för en Corsaire XL med de tillbehör som ingår.

Rekommenderat pris för Corsaire XL (med cityhjul) är 9300 och outnet säljer den för 9100. Nu fasar Chariot ut XL och introducerar Corsaire 2 som har ett lägre pris - 6795. Till det får man lägga cithjul (760), cykelset (645) samt extra cykelfäste (250) för att få en hyfsad jämförelse. Då kommer man upp i 8450.

Vet inte vad skillnaden är mellan Corsaire 2 och Corsaire XL men om det sker en produktväxling och priset går ner kan man ju alltid spekulera i varför - marginalerna har kanske sänkts i distributionskedjan? Förändrad distributionskedja? Lägre tillverkningskostnad? Men eftersom namnet har ändrats kanske det är vissa fysiska skillnader?

Det enda jag kan säga med säkerhet är att nypriset för en XL med de tillbehör som ingår är nästan 10 000 och den har använts 2 år - med den kvalitet som Chariot har lär den hålla bra många år till. Dessutom har jag bytt original Kendadäck till Schwalbe Marathon som är bättre.

Jag köpte vår XL från Addnature som är en mycket bra återförsäljare.
 

Kristoffer R

Aktiv medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Om du tänker använda vagnen mycket och orkar ligga ute med pengarna och barnen får plats tycker jag Chariot är ett bättre val än de billighetsalternativ som finns. Ett annat par på dagis har en CX1 och tittar man på detaljerna mot Croozern är det finare rätt igenom på Chariot, många små lösningar är mer genomtänkta eller bättre gjorda så det är inte bara image-tillägg.

Jämfört var de flesta här på forat lägger på cykelpryttlar känns ju vagnarna "billiga" och har även bra andrahandsvärde.

Thule har köpt Chariot så jag kan tänka mig att de blir tillgängliga på mer än de dedikerade outdoorbutikerna.

Sen får även jag ge en eloge till Activekids för bra service, kunniga och trevliga. Försök besöka dem på någon mässa och titta på vagnarna där om ni har chansen.
 

gvr

Ny medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Hur är det egentligen med vagn och en mtb full suspension? Min handlare sa till mig att jag inte kan använda min cannondale rush tillsammans med vagnen. Vill han bara sälja en ny cykel eller kan jag inte använda en fullfjädrad mtb tillsammans med en chariot? Någon som har erfarenhet av en fully med vagn? Jag vill naturligtvis inte köra single trails men lite skogsvägar.
 

breezer

Medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Funkar hur bra som helst på min Giant Trance. Varför skulle det inte funka?

Edit: Ska kanske tillägga att det är en Chariot CX1 jag har.
 
Senast ändrad:

Segge

Ny medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Borde funka med vilken cykel som helst. Man kanske inte ska köra med finhjulen på när man drar vagnen men annars ska det vara lugnt. Eftersom det är bakhjulen som trycker hela cykeln inkl cyklist framåt så ska det inte belasta ramen något extra.
 

looström

Ny medlem
Ni med cykelvagn/barnvagn (specielt chariot)
Handlat en captain 2 från net-shop med cykelfäste mm. Billiga med snabb och bra service!
Captain 2 har otroligt stort packutrymme och även större utrymme för barnen. Vi och våra barn gillar den skarpt. Går dock inte att använda med skidor. Den är som en stridsvagn...
Tomas
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer