Fjärdebrunn
Aktiv medlem
[OT] Vad grillar du?
Indirekt levererade!
Blir bra som pålägg!Fläskytterfile på g.
Sidospår. Vad tror ni om att köra lättrimmad fläskytterfile i smokern, skiva tunnt och frysa in som pålägg? Bra pris på svensk sån för tillfället.
Lite mer tveksamt som pålägg. Den är nog godast varm. Kan vara knepigare att få vettiga skivor av. #gubbgissarNästa fråga. Fläsklägg, borde också bli fint väll? Hade två stora bitar i frysen kom jag på :) köra det länge, kanske till pulled?
Men det vill jagVisa bilaga 566077
Fler tips från SVTs vett- och ettikettavdelning:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/vett-och-etikett-experten
Den var inte tänkt som pålägg! Ett sidospår. Tänkte mig servera den med surkål. Men köra den länge, kanske upp mot 85grader innertempLite mer tveksamt som pålägg. Den är nog godast varm. Kan vara knepigare att få vettiga skivor av. #gubbgissar
Såg den också, men tänkte. Äh - såååå pk behöver man inte vara om har haft en ZX-81 och har upplevt BBSer......Visa bilaga 566077
Fler tips från SVTs vett- och ettikettavdelning:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/vett-och-etikett-experten
Ja det är smask! Surkål, potatis och senap är supergott. Tycker jag. Övriga familjen inte lika imponerade av surkål....Den var inte tänkt som pålägg! Ett sidospår. Tänkte mig servera den med surkål. Men köra den länge, kanske upp mot 85grader innertemp
Det är inte helt enkelt...Har happymaffian något knep för att grilla fisk utan att den fastnar i galler / halster?
Gillar att grilla vit fisk / inte laxfet fisk men problemet är att det alltid fastnar :(
Ja, den behöver ju lite egen prägel.Ingen bild men utbankad och marinerad "fläskytterfilé", gillar inte smaken men med marinering går det an. =)
Tack! citron / olja har jag koll på. Dock inte testat lägga citronen direkt på gallret och fisken på det utan haft citroner runt innanför halstret. Rimmar sällan då det blir rätt salt och småbarn ska äta också (och pappa får skäll av mamma för saltet)
Jag har kört citronskivetricket någon gång och det har fungerat. Tonfisk duger med olja och rent galler - den brukar inte fastna. Torsk är fan svårt... den gillar att fastnaTack! citron / olja har jag koll på. Dock inte testat lägga citronen direkt på gallret och fisken på det utan haft citroner runt innanför halstret. Rimmar sällan då det blir rätt salt och småbarn ska äta också (och pappa får skäll av mamma för saltet)
Får testa lite mer i sommar. Grillade sej igår som blev väldigt gott.
Gett lammsteken lite yta, så nu sänker vi tempen och låter den långsamt gå till 50 grader.
Visa bilaga 567699
Ser svingott ut.
Sjukt gott, tar iofs 30 minuter att göra i ordning och 2h och 30 minuter på grillen. Väl värt tiden om man har semester.Ser svingott ut.![]()
Ah, Flygande Jakob på fläskfilé! En klassiker.Fick fläskytterfilén att flyga