[OT] Vad grillar du?

Fjärdebrunn

Aktiv medlem
[OT] Vad grillar du?
Bankad, hemmagjord glaze, karré m helstekt ost. Jag blev mätt. De andra oxå.
97DC3982-8D76-428A-A8D4-06CF0E2C01F6.jpeg
 

zinkpasta

Aktiv medlem
[OT] Vad grillar du?
@zinkpasta jag tar gärna en inköpslista på fläkt och styrning för wsm. :D
Absolut, det är grymt fint när det sköter sig själv, och det finns dessutom ett WebUI man kan koppla upp sig mot när man är ute o cyklar, om man vill ändra måltemp eller bara kolla läget. :-)

Jag kör med en HeaterMeter, det är ett open source-projekt baserat runt en Arduino för PID-reglering av temperaturen (mha tempsensor, fläkt och strypning) samt raspberry pi (webserver), en datorfläkt och lite 3d-printade delar. Jag köpte mitt kit färdigt från en kille på forumet, jag tror just han inte säljer längre men det kan finnas andra som gör, om man inte vill pilla själv. Utöver detta behöver man en adapter för fläkten mot ens grillsetup, jag köpte en "BBQGuru adapter for WSM" eller nåt sånt. Sen har jag köpt nåt extra termoelement när det har gett upp..

Webshop med delar: https://store.heatermeter.com/
Wiki: https://github.com/CapnBry/HeaterMeter/wiki
Forum: https://tvwbb.com/forums/heatermeter-diy-bbq-controller.85/ (post där man kan få kontakt med folk som säljer färdigbygdda kit et.c.: https://tvwbb.com/threads/community-3d-printer-assembly-trading-resources.59833/)
 

zinkpasta

Aktiv medlem
[OT] Vad grillar du?
Det blir ju rätt nördigt alltså, men förbannat bra slutresultat också.

Här är fö dagens rökning tills nu, mörkrött är måltemp (gastemp, 230°F), orange är ärvärde, de gröna och gråa är mätprober i köttet. Blå kurva är hur mycket fläkten har jobbat. Gula områden är när jag öppnat locket för att dreggla lite över köttet. Då och då har jag fö slängt in rökspån, det har påverkat temperaturen lite men som synes extremt lite.

Att jag kört med Fahrenheit istf Celcius beror på att det påstås att PID-parametrarna tuneats för det, och jag ville kolla om det gjorde skillnad. Oklart, det funkar väldigt bra även instält på °C.. Man kan givetvis skruva på dem själv också om man vill.

En liten nackdel detta system har jfrt med mer kommersiella är att den ska matas med 12V, dvs kräver ett uttag osv (om man inte köper nåt externt batteri), medans en del andra har inbyggda batterier.

1655979467815.png
 

marr

Moderator
Forumvärd
[OT] Vad grillar du?
Absolut, det är grymt fint när det sköter sig själv, och det finns dessutom ett WebUI man kan koppla upp sig mot när man är ute o cyklar, om man vill ändra måltemp eller bara kolla läget. :-)

Jag kör med en HeaterMeter, det är ett open source-projekt baserat runt en Arduino för PID-reglering av temperaturen (mha tempsensor, fläkt och strypning) samt raspberry pi (webserver), en datorfläkt och lite 3d-printade delar. Jag köpte mitt kit färdigt från en kille på forumet, jag tror just han inte säljer längre men det kan finnas andra som gör, om man inte vill pilla själv. Utöver detta behöver man en adapter för fläkten mot ens grillsetup, jag köpte en "BBQGuru adapter for WSM" eller nåt sånt. Sen har jag köpt nåt extra termoelement när det har gett upp..

Webshop med delar: https://store.heatermeter.com/
Wiki: https://github.com/CapnBry/HeaterMeter/wiki
Forum: https://tvwbb.com/forums/heatermeter-diy-bbq-controller.85/ (post där man kan få kontakt med folk som säljer färdigbygdda kit et.c.: https://tvwbb.com/threads/community-3d-printer-assembly-trading-resources.59833/)
Spännande!
 

Earlslick

Aktiv medlem
[OT] Vad grillar du?
Det blir ju rätt nördigt alltså, men förbannat bra slutresultat också.

Här är fö dagens rökning tills nu, mörkrött är måltemp (gastemp, 230°F), orange är ärvärde, de gröna och gråa är mätprober i köttet. Blå kurva är hur mycket fläkten har jobbat. Gula områden är när jag öppnat locket för att dreggla lite över köttet. Då och då har jag fö slängt in rökspån, det har påverkat temperaturen lite men som synes extremt lite.

Att jag kört med Fahrenheit istf Celcius beror på att det påstås att PID-parametrarna tuneats för det, och jag ville kolla om det gjorde skillnad. Oklart, det funkar väldigt bra även instält på °C.. Man kan givetvis skruva på dem själv också om man vill.

En liten nackdel detta system har jfrt med mer kommersiella är att den ska matas med 12V, dvs kräver ett uttag osv (om man inte köper nåt externt batteri), medans en del andra har inbyggda batterier.

Visa bilaga 562997
Fy fan vad nördigt. Jag älskar det, helt underbart. 😀
 

Fjärdebrunn

Aktiv medlem
[OT] Vad grillar du?
Mitt ❤️ Köpte hem två rejäla tomahawker/ Cote de Beuf. Funderar på grillmetod
a) bränna på för yta och låta gå på indirekt till 50+ grader
b) köra indirekt till ca 50 för att bränna till yta i slutet.

Kör koleldat i weber 57

Ni som vet, hur tänker ni?
 

marr

Moderator
Forumvärd
[OT] Vad grillar du?
Mitt ❤️ Köpte hem två rejäla tomahawker/ Cote de Beuf. Funderar på grillmetod
a) bränna på för yta och låta gå på indirekt till 50+ grader
b) köra indirekt till ca 50 för att bränna till yta i slutet.

Kör koleldat i weber 57

Ni som vet, hur tänker ni?
Jag föredrar B.

Gör en orm, kör den till 49-50grader. Bara salt och peppar på. Lite rökträ.

Lägg undan, elda på grillen med kol. Rejält varmt. Gör yta. Njut!
 

Fjärdebrunn

Aktiv medlem
[OT] Vad grillar du?
Efter inspektion är de ca 4cm tjocka och rejält fettmelerade.😀

Borde ha en skärm i grillen mot strålningsvärmen…Jag vill ha dem i grillen så länge jag kan. Låta fettet smälta långsamt. Går kanske att vika till en av ungsfolie?
 
Topp