Visa Din GT

etnica

Aktiv medlem
Visa Din GT
Nån som har tips på vart man kan hitta en 90-talare ? Är det hålla utkik på Blocket som gäller ?
Skulle vara roligt att hitta en (snygg) ram/gaffel i ok skick iaf..
 

ebonbrd

Medlem
Visa Din GT
Det verkar finnas en del intresse för gamla mtb's på forumet så jag tänkte passa på att visa upp min vardagscykel.
IMG_20200723_182228.jpg
IMG_20200723_181845.jpg

Som verkar ganska vanligt var den en spontanköpt slit o. slängcykel som det spårade ur med efter att jag fattat tycke för den, men mängden glädje för pengarna slår med råge alla mina andra cykelbyggen.

De flesta komponenter är begagnade eller hyllade vid lagerstädning hos lbs. Däribland ett Surly ultra new baknav och ett gammalt NS-framnav som tillsammans med comp-ekrar och ett par Dartmoor Fortress-fälgar bildade ett rätt så bombsäkert hjulpar. Det kompletterades såklart med ett par dj-däck som jag tycker rullar ok och har varit punkteringsresistenta.

Det gamla fyrkantsvevpartiet fick ge vika för ett modernare och (i mina ögon just då) snyggare RF Evolve, fyndat på crc en gång i tiden. En 38-tänders Truvativ-stålklinga ger någorlunda rätt kedjespänning tillsammans med ett 17t frihjul från BLB. Hade en Singleator förr men böjde växelörat och kom fram till att det är enklare och bättre att skippa den. Billiga kombipedaler från Cube för att cruisa i flip-flops ibland.

Styrkombon, som jag verkligen gillar, består av ett open bar från surly monterat på en handsvetsad stålstyrstam från Nitto. Går ihop bra med ringklockan från Japan. De gamla Avid-bromshandtagen funkar minst lika bra som dagens version men fick en omgång med ståltrissa eftersom lacken(?) börjat flagna. Komplett med finsktillverkade lock-on grips från Herrmans, men har funderat på ett par mer ergonomiska i kork, eller kanske läder. Bytte även styrlager till ett billigt och bra FSA Orbit Equipe, om jag minns rätt.

En Salsa wanderlust ställning bak och Surly nice rack fram (fick monteras med p-klämmor) plockades från en Genesis Vagabond jag hade. I efterhand kan jag konstatera att GT:n är överlägset bättre i touringsyfte. Och inget svaj i baktriangeln som på Genesisen.

Sadelröret är i den spännande dimensionen 29.6mm men lbs hade otroligt nog en adapter som passade perfekt med en 27.2mm Thomson elite-stolpe.

Cykeln har varit ett ständigt pågående långsamt projekt och kommer nog att fortsätta så, men börjar vara på en nivå som jag är nöjd med :)
 

L.and

Aktiv medlem
Visa Din GT
Stiligt! Vad är det för en liten smidig frampakethållare? En sån hade jag kunnat tänka mig!
Den är riktigt bra. Stabilare än doktor alban. Det är dock en kompis som svetsat, så den är svår att köpa.
Kan dock rekommendera rfr:s frontrack. Inte fullt så stabil men oerhört prisvärd! (Har den på några andra cyklar)

 

L.and

Aktiv medlem
Visa Din GT
Det ser också ut som att växelns fäste mot örat skulle kunna roteras medurs ett kvartsvarv?
Så kan mycket väl vara fallet. Drivpaketet byttes hastigt och olustigt för att jag behövde det gamla till en annan cykel. Nu är kedjan förlängd och en längre b-skruv på plats. Flyter ju inte som en dröm kanske, men bra mycket bättre än när bilden togs. Har inte riktigt orkat justera in allt i väntan på att ta bort framklingor.
 

L.and

Aktiv medlem
Visa Din GT

Bilagor

Sambal Oelek

Aktiv medlem
Visa Din GT
Kollade igenom fotoarkivet och hittade denna gamla GT, fotat 2008.
Intressant historia kring den. Jag hade slutat hoja några år tidigare. Men så beklagade jag mig över att jag inte hade någon cykel för en kollega. Så fick jag låna hans GT här. Testade lite granna och kom fram till att jag nog måste köpa mig en cykel igen! :) så det var väl där det började, på riktigt.

_4278715.jpg
 
Visa Din GT
Grymt jobb.
Har en Avalanche själv som jag funderat på att bygga om till gravel men inte vågat riktigt men nu har man fått lite mer kött på benen ;)
Kör hårt Panos, jag tycker den blev bra jämfört med min White gx som jag sålde. Kostar ju en del att skaffa delar men roligare att skapa själv än att köpa färdigt. Vikten idag ligger på 10.5 kg med claris och andra tyngre komponenter. Kommer att satsa på cx50 och xt 1x10 som jag har på en liknande cykel.
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer