Sponsrat innehåll från Ramundberget

6 vanliga misstag på mountainbike och hur du undviker dem

Datum:
11 juli 2022 17:13

Välkomna till Funäsfjällen och Ramundberget! I den här videon går vi igenom sex tekniktips som gör det roligare att cykla mountainbike.

Kanske gör du något av dessa klassiska fel när du cyklar? Lösningarna på dessa misstag gör dig skickligare i bike parken, men du blir också duktigare på vanliga stigar hemmavid. Cyklingen blir roligare helt enkelt. 

De sex misstagen som vi kikar på är:

 • Bromsar på fel platser
 • Har fötterna fel på pedalerna 
 • Fel med kroppsvikten 
 • Hoppar med fel teknik, på fel ställen  
 • Pumpar konstigt 
 • Lyfter inte framdäcket

Mer om mountainbike i Ramundberget

Den liftburna cykling som Ramundberget erbjuder passar alla, även de riktigt unga cyklisterna. Välj mellan fartfylld cykling i flowtrails, vindlande fjällcykling i cross-countrystil och slingrande lands- eller grusvägscykling.

I Ramis har du nära till cykling med variation. Rulla direkt ut på leden från boendet eller parkeringen i dalen. Eller ta stolsliften Fjällgårdsbanan ifrån Ramundbergets bykärna upp till cykelparken i storslagen fjällmiljö ovanför trädgränsen. På toppen finns nya teknikbanor vid restaurang Tusen.

Ramundberget är en del av Funäsfjällens ledsystem med sina milstals cykelleder och stigar att upptäcka. Här kan du läsa mer om Ramundberget fjällcykling.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.
 • Sponsrade inlägg är en del av Happyrides annonserbjudande. Inläggen är framtagna tillsammans med kommersiella samarbetspartners. Om du har frågor kring sponsrade inlägg, hör av dig till martin@happyride.se
 • Taggar

  , ,
 • Kategorier

  Video

Senaste kommentarer

ErikvW 2022-07-28

Får verkligen en skev känsla av att titta på denna videon, tipsen är väl rätt rimliga men cyklisten i videon visar ju inte direkt på ett felfritt utförande av de diverse teknikerna. Bromsa 10 meter innan en fin berm? Varför?

fedde 2022-07-12

Jo, det stämmer och hon var ju rätt duktig. Så för vissa fungerar det bra. Men som flera skriver: "bäst" position på pedalerna avgörs av ett antal detaljer och kan rimligen variera för samma person i olika situationer. /Fedde

Valhalla_ 2022-07-12

Det är väl en rest från svunna tider. Känns som att det funkade förr när hojarna generellt var mer xc-betonade, vevlagret satt en bit längre fram, och spd var normen. Jag har heller inte pedalen så där långt fram, det är ju omöjligt att hucka utan ...

BJS 2022-07-12

Bortsätt ifrån att med klossarna längre bak kan du inte bidra till framdriften med vadmusklerna. Det är både bra och dåligt.

Tjock-Jonne 2022-07-12

Hade inte Susanne Ljungskog klossarna extremt långt bak? Det säger kanske inte så mycket om teknisk stig, men för effektivitet borde klossposition vara skapligt valfritt.

Rattnalle 2022-07-12

Ja det går ju inte det göra något annorlunda omedvetet när man väl flyttat klossen. Dock har jag hittills inte sett en sko där klossen går att sätta där jag vill ha den utför så jag kör SPD hemma och flats på resor. Är uppenbarligen konsekvent med f...

BJS 2022-07-12

Vi är vanemänniskor och tenderar gärna att fortsätta med det gjort förr. Inte alltid listigt kanske

stigfinnare 2022-07-12

Ja en stor fördel med SPD är att man enkelt kan testa olika positioner. Med flats tyckte jag det var svårt att bara bestämma att jag ska stå längre fram/bak, man justerar snabbt tillbaka till det man är van vid.

manneblask 2022-07-12

Kan inte svara för hur det är med clipless men att ha pedalen som nämns i artikeln med platta pedaler så tappar jag all kontroll/känsla över pedalerna och dessutom så gör det rätt ont att landa dropp och hopp till skillnad från om du har pedalen läng...

jonte987 2022-07-12

Blev i alla fall enklare att testa när jag skaffade andra skor för gravity så det var lätt att testa olika. (spd)