Vätternrundan ställer in

Datum:
02 april 2020 15:31

Vätternrundan 2020 ställs in. Det står klart efter att Vätternrundans ledning och styrelse fattat beslut idag.
– Det är ett tungt beslut, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson. Men vi ser inga möjligheter att gå vidare och planera för ett arrangemang i nuläget.

Spridningen av covid-19 har fått konsekvenser för hela samhället. Sverige, och många andra länder, befinner sig i ett allvarligt läge och i dagsläget kan ingen säga något om när situationen kommer att lätta. I det läget beslutade Vätternrundans styrelse idag den 2 april att ställa in Vätternrundan och de andra loppen som ingår i Cykelveckan:
– Vi står inför en situation som ingen riktigt kan överblicka just nu, säger Gunilla Brynell-Johansson. Osäkerheten är oerhört stor kring när livet kan börja återgå till det normala igen.

– I det läget har vi ett ansvar att ge besked om hur vi ser på vårt arrangemang. Vi ser att vi inte kan gå vidare och planera för Vätternrundan, som situationen ser ut. Det finns en kritisk tidpunkt för när vi måste fatta ett beslut och där är vi tyvärr nu.

Vätternrundan

Den klassiska sträckan runt Vättern kommer inte att bli av denna försommar.

Vätternrundans ledning och styrelse har de senaste veckorna utrett alla tänkbara möjligheter, inklusive en flytt av loppen till senare under året. Men Vätternrundan är ett stort arrangemang och många förberedelser måste göras långt i förväg. Det innebär att det i dagsläget är högst osäkert om det skulle gå att genomföra ett arrangemang senare under året heller:
– Det är en av faktorerna som har gjort att vi har kommit fram till att vårt enda alternativ är att ställa in loppen. Våra deltagare och våra samarbetsparter har rätt att få ett besked, så att de vet vad de har att förhålla sig till, säger Gunilla Brynell-Johansson.

Vätternrundan

Gunilla Brynell Johansson.

Många av dem som har anmält sig till Vätternrundans lopp är mitt uppe i genomförandet av En Svensk Klassiker. För dem har Vätternrundan lugnande besked, de kommer att kunna räkna in nästa års lopp i sin klassiker. Vätternrundan tänker också stötta alla anmälda cyklister att hålla igång sin träning, givetvis utifrån de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten fortlöpande ger:
– Vi kommer att jobba hårt i våra kanaler, bland annat i sociala medier, för att peppa alla cyklister på olika sätt, säger Gunilla Brynell-Johansson. Motion är livsviktigt för folkhälsan, så länge vi kan utöva den på ett ansvarsfullt sätt och utan att bidra till smittspridningen.

– Det känns förstås oerhört tråkigt att vi har tvingats fatta det här beslutet. Men nu satsar vi allt för att göra nästa års cykelvecka till den bästa någonsin. Och vi hoppas att alla cyklister och samarbetsparter hänger med oss i det arbetet.

Mer information hittar du på Vätternrundans sajt, där finns en Q & A blanda annat om återbetalning etc. 

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

frippes 2020-05-18

Man kanske kunde tänkt sig att VR haft försäkring för att behöva ställa in. Lite som Wimbledon har. Visst kostar lite pengar men kanske betalar tillbaka sig trots allt. Men visst, lätt att vara efterklok. Men hade VR satt av 4-5kr per anmäld per år...

Paul D 2020-05-17

Har tänkt som dig Lainen ang 2021. /// Är tveksam till att någonsin anmäla mig till ordinarie kostnad. Däremot kanske jag cyklar runt pölen med likasinnade i framtiden i egen regi. Som ett längre träningspass på allmän väg. Flera av mina starka k...

Lainen 2020-05-16

Det finns ju ingenting som säger att restriktionerna är lättade till nästa år så det kanske inte blir nåt lopp då heller.

Tazl 2020-05-16

Ja det vore ju lite lustigt, men det är klart det vore tråkigt om det gick i konkurs även om jag aldrig cyklat det så känner iallafall jag att det är nåt jag vill prova nångång. Och för att förtydliga så var jag anmäld till årets lopp och jag tog va...

Mats65 2020-05-16

Eller så går VR i konkurs och då får ingen av snåljåparna några pengar eftersom de inte är prioriterade fordringsägare. Det vore ett så roligt antiklimax så att jag nästan önskar att det blir så. Fast det vore synd för alla dem som uppskattar VR....

ooms 2020-05-16

Inte helt säker, men jag tror att ARN behandlar varje fall individuellt. Dock blir det säkert så att när de avgjort ett av de där 30, så kommer de i de övriga 29 hänvisa till det första som prejudikat. Sedan hur VR agerar återstår ju att se, de kan ...

Tazl 2020-05-16

Visst blir det så om anmälarna till ARN får rätt så kommer alla att få tillbaka pengarna? https://www.svt.se/sport/cykel/vatternrundan-klagomal-arn Sen kan jag tycka det här låter lite missvisande "....arrangören har erbjudit halva summan tillbaka e...

Paul D 2020-05-14

Göteborgsvarvet är som bekant inne på samma tänk som mig. ”Biljetten flyttas till 2021 utan extra kostnad.” Alla verkar inte nöjda med det. https://www.svt.se/sport/friidrott/lopare-anmaler-goteborgsvarvet

Paul D 2020-05-11

416374 Själv skulle jag vara nöjd med fribiljett 2021. Vist är jag generös 👍? 😀

ooms 2020-05-09

Ni som redan var anmälda får ju åka "gratis", sluta klaga nu 😁