Vätternrundan ställer in

Datum:
02 april 2020 15:31

Vätternrundan 2020 ställs in. Det står klart efter att Vätternrundans ledning och styrelse fattat beslut idag.
– Det är ett tungt beslut, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson. Men vi ser inga möjligheter att gå vidare och planera för ett arrangemang i nuläget.

Spridningen av covid-19 har fått konsekvenser för hela samhället. Sverige, och många andra länder, befinner sig i ett allvarligt läge och i dagsläget kan ingen säga något om när situationen kommer att lätta. I det läget beslutade Vätternrundans styrelse idag den 2 april att ställa in Vätternrundan och de andra loppen som ingår i Cykelveckan:
– Vi står inför en situation som ingen riktigt kan överblicka just nu, säger Gunilla Brynell-Johansson. Osäkerheten är oerhört stor kring när livet kan börja återgå till det normala igen.

– I det läget har vi ett ansvar att ge besked om hur vi ser på vårt arrangemang. Vi ser att vi inte kan gå vidare och planera för Vätternrundan, som situationen ser ut. Det finns en kritisk tidpunkt för när vi måste fatta ett beslut och där är vi tyvärr nu.

VätternrundanDen klassiska sträckan runt Vättern kommer inte att bli av denna försommar.

Vätternrundans ledning och styrelse har de senaste veckorna utrett alla tänkbara möjligheter, inklusive en flytt av loppen till senare under året. Men Vätternrundan är ett stort arrangemang och många förberedelser måste göras långt i förväg. Det innebär att det i dagsläget är högst osäkert om det skulle gå att genomföra ett arrangemang senare under året heller:
– Det är en av faktorerna som har gjort att vi har kommit fram till att vårt enda alternativ är att ställa in loppen. Våra deltagare och våra samarbetsparter har rätt att få ett besked, så att de vet vad de har att förhålla sig till, säger Gunilla Brynell-Johansson.

VätternrundanGunilla Brynell Johansson.

Många av dem som har anmält sig till Vätternrundans lopp är mitt uppe i genomförandet av En Svensk Klassiker. För dem har Vätternrundan lugnande besked, de kommer att kunna räkna in nästa års lopp i sin klassiker. Vätternrundan tänker också stötta alla anmälda cyklister att hålla igång sin träning, givetvis utifrån de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten fortlöpande ger:
– Vi kommer att jobba hårt i våra kanaler, bland annat i sociala medier, för att peppa alla cyklister på olika sätt, säger Gunilla Brynell-Johansson. Motion är livsviktigt för folkhälsan, så länge vi kan utöva den på ett ansvarsfullt sätt och utan att bidra till smittspridningen.

– Det känns förstås oerhört tråkigt att vi har tvingats fatta det här beslutet. Men nu satsar vi allt för att göra nästa års cykelvecka till den bästa någonsin. Och vi hoppas att alla cyklister och samarbetsparter hänger med oss i det arbetet.

Mer information hittar du på Vätternrundans sajt, där finns en Q & A blanda annat om återbetalning etc. 

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

N_neville 2020-07-06

Såg nu att även jag har fått tillbaka 50%.

Paul D 2020-07-06

Vår sub-grupp har fått tillbaka (bara) 50% som ”kassören” Swishat till var och en. Kassören föreslog att alla skulle ställa en förfrågan om utbetalning till honom via Swish. Denna smidiga swishfunktion var ny för mig.

N_neville 2020-07-06

Testar att fråga igen, men är det någon som har fått tillbaka något över huvud taget? Skulle inte halva återbetalningen komma snart?

GoranS 2020-06-30

Nja, normalt är det så. Randonneur Stockholm har dock i dessa tider gått ut med att man vill att swishning sker senast 24 timmar innan start.

ooms 2020-06-29

Är det inte dessutom så att man betalar först vid start? I ursprungsfrågan är det väl så att man må läsa villkoren noga innan man anmäler sig. Det som står där gäller, det som dagens besked slagit fast är att det är skäligt att arrangören har en kl...

GoranS 2020-06-29

Du får satsa på randocykling 2021 - anmälan kan ske några dagar innan så risken för inställt lopp är mkt liten. Dessutom är anmälningsavgiften på 100 kronor en hanterbar förlust för de flesta.

Paul D 2020-06-29

Håller med om goodwill aspekten!! Betyder det senaste beskedet från ARN att de som anmäler sig till nästa års evenemang riskerar att förlora HELA avgiften om Coronan eller annan ohyra blossar upp igen??

ooms 2020-06-29

Ja, då lär ju alla paragrafer om återbetalning etc vara borta till nästa år... Undrar vad de arrangörer som varit sjyssta och faktiskt gjort rätt för sig, dvs återbetalt hela eller delar av beloppet, tänker också. Förhoppningsvis har de väl vunnit en...

clnr 2020-06-29

https://www.gp.se/sport/g%C3%B6teborgsvarvet-slipper-betala-tillbaka-anm%C3%A4lningsavgifter-1.30500734

ooms 2020-06-16

I SVT igår nämndes Marathongruppen i Sthlm som väl också har i sina villkor att ingen återbetalning görs. Som jag förstod det var det inte klart vad som händer där. Att VR klarade sig beror på, som diskuteras i inlägget ovan, att deras villkor om 50...