Boken om Sveriges bästa stigcykling är här

Datum:
29 juni 2020 16:08

Sveriges bästa stigcykling, klart vi vill uppleva den! Men vi hinner kanske inte leta själva och åka på de alla de där kassa stigarna. Men det behöver vi inte, eftersom Aron Gooch har cyklat allt och lite till, och nu har han paketerat guldkornen från södra Sverige i nya boken ”Sveriges bästa stigcykling ”.

Författaren, cyklisten och Happyiten Aron Gooch har under flera års tid cyklat tusentals kilometer tillsammans med lokala fömågor i sin jakt på den perfekta cykelstigen. Resultatet presenteras i två omfattande böcker – en för södra delen av Sverige och en för norra delen. Aron har tidigare skrivit boken Mountainbike kring Stockholm, och även basat som chefredaktör här på Happy.

Aron Gooch

Aron pustar ut efter en cykelrunda på Storkasberget utanför Arvika.

Vad har varit det värsta med att göra boken?
– När jag summerade hur många timmar jag lagt på projektet… Jag hade varit lyckligare om jag inte vetat.

Nya boken om Sveriges bästa stigykling, som täcker södra Svedala.

 • Vill du köpa boken kostar den 319 kr och finns att beställa här i Happyrides shop.

Vad har var det bästa?
Att få träffa en massa härliga och inspirerande stigexperter som visat mig sina bästa hemmastigar. På cykel hinner man uppleva mycket under en dag. Det är få förunnat att ha fått se så många av Sveriges smultronställen som jag fått göra.

Aron Gooch/Calazo

På Ramsvikslandet i Bohslän har istiden gjort ett rejält jobb i att skapa fina, havsnära och cykelbara hällar.

Vad har du blivit mest förvånade över i arbetet med boken?
– Förvåningarna har följt mönstret: Det är helt otroligt att alla detaljer föll på plats! Hur i hela friden tog vi oss upp hit? Hur blev jag en sån turgubbe att jag får cykla i den här fantastiska miljön?

Sveriges bästa Stigcykling del 1 täcker södra Sverige.

Sveriges bästa stigcykling del 1 – Södra Sverige beskriver turer i dessa områden:

 • Skåne
 • Vätterbranterna
 • Göteborg
 • Bohuslän
 • Kinnekulle & Billingen
 • Norrköping
 • Gotland
 • Stockholm
 • Värmland
 • Bergslagen

Om boken: Sveriges bästa stigcykling Den här boken vänder sig till dig som har upptäckt hur kul det är att cykla mountainbike. Författaren Aron Gooch har gjort ett enormt researcharbete inför den här boken där han presenterar de allra finaste stigarna i hela landet.

Böcker i Happyrides shop

Läs mer om bokprojektet:

Ta del av Happyrides nyhetsbrev med spännande nyheter!

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.

Senaste kommentarer

Sambal Oelek Igår 20:20

Stämplade ut för sommaren, cyklade hem. Vad möts man av hemma då!? Jo, årets bästa bok har kommit lagom till semestern!!! 428498

Aron Igår 10:36

Tack! Den där passagen mellan Bryngfjordsbacken och Getryggen vållade mig en hel del huvudbry. De flesta nedfarterna drar iväg österut medan turen fortsätter åt väst. Jag hittade inga parallella stigar och det blev en liten transportsträcka, men om...

theBrand 2020-07-07

Superfin bok Aron! Kul att få läsa någon annans perspektiv på stigarna vi har här i Värmland 🙂, särskilt i sällskap med så många andra fina stigar. Jag vill dock tipsa alla läsare som kommer till i2-skogen och kämpar sig uppför bryngfjordsbacken at...

Redaktionen 2020-07-06

https://happyride.se/wp-content/uploads/2020/06/puffa-2000x1015.jpg Precis har presserna svalnat efter tryckningen av Aron Gooch skogsepos "Sverige bästa stigcykling 1" förrän det är dags för nästa hitkavalkad av single tracks. Nu har också boken om...

Henk2055 2020-07-06

Av alla 35 stigar, vilken var den bästa?

kontorsråttan 2020-07-04

Grymt snabb leverans! Semestern är räddad, även om jag egentligen hade behövt delen över norra Sverige i år ;-) Ska bli kul att se vad vi kommer att hitta för kul tips!

Tiki 2020-07-04

Kanonfin och trevlig bok. Ska bli kul att använda boken på ställen som besökts, men har själv inte haft så god koll på. Tack för den! 👍😃

ohlinj 2020-07-04

Mycket trevlig!! Passa på att även beställa Stockholmsboken som nyinflyttad skåning. Med tanke på att Genarp/Häckeberga i Skåne inte fick plats i boken som var mina favoriter (men omnäms) så är förväntningarna på stigarna riktigt höga :D Men det är k...

Sambal Oelek 2020-07-03

Det får bli ett köp på denna! Ser ju helgrym ut. Tack Aron.

sanfar 2020-07-02

Väntar på mitt exemplar. :)