Det beror på, läs vad jag skrev i #74Behöver ny belysning att pendla med på illa upplysta cykelbanor och mindre vägar. Funderade på Ixon Premium 80 lux för ca 550 kr på wiggle, men såg nyss att de även rear Ixon 40 lux och att två såna bara blir marginellt dyrare. Vilket alternativ tror ni jag blir nöjdast med?
just när det står flygplansaluminium brukar det vara ett säkert tecken på att något saknas i varans kvalitet.Hittade en Cavo 4000 kanske tveksamma lumen:
![]()
Cavo Multisportlampa 4000 Lumen - 2.671,00
En högkvalitetslampa gjord i flygplansaluminium med ett vattentätehet/vattenskydd på IP65. Lampan ger hela 4000 Lumen. Batteri Li-pol 7,4V 8800mAh. LED = CREE 5xL2.Komplett med laddare och fäste för hjälmen, styret och sompannlampa. Batterikoll; tryck in knappen i 3 sek och lampanbörjar blinka...www.cykelgear.se
Funkar den med Magicshinebatterier och går den att springa med?
Shoppade också två julalampor idag. Positivt överraskad av ljusbilden, den e riktigt bra för skogscykling, både på styret o hjälmen. Jämn o fin, inga störande övergångar alls, lagom bred. Lamporna börjar dock bli slutsålda på de flesta ställen.Update! Blev 2 julalampor. 1600lm styck, relativt vitt ljus men bra tryck i dom! Grabben nöjd!
just när det står flygplansaluminium brukar det vara ett säkert tecken på att något saknas i varans kvalitet.
ungefär som li-ion-batterier med -fire ingående i namnet. undvik.
det är ju bara en lampa, och begränsad utgift.Jag gjorde en beställning. Med tanke på att de flesta butiker säljer lampan för 2500-2800kr borde man ändå förvänta sig lite kvalité? Den har riktigt bra om än lite gamla Användaromdömen på cykelkraft. Hade gärna hört ett utlåtande från någon efter kanske två års användande.
För priset ett klipp och det finns ju garanti
Ska bara klura bestämma hur/var jag ska fästa batteriet.
Hmm.. Angående riktningen så kommer jag nog inte cykla några längre transportsträckor och där tänker jag att jag klarar mig gott på lägsta läget 1000lumen. Tror du att det skulle uppfattas som bländande?det är ju bara en lampa, och begränsad utgift.
det som talar emot förutom tugget om flygplansaluminium är nakna dioder. massor av ljus går där du inte vill ha det, och den är omöjlig att rikta om när du råkar vara ute i trafik. den här spridningen brukar vara mer attraktiv när den används som arbetslampa och vid joggning.
om den verkligen har 4000 lumen räkna med kylproblem. man kan räkna bakifrån utifrån lystiden på max och sex (?) batterier. och då stämmer det ganska bra. men det är inte säkert alla batterierna är fungerande eller ens inkopplade...
Ja. Även 200 LED-lumen är sjukt bländande om dom pekar rakt fram eller bara är aningen neråtvinklade. Blända av en sån lampa betyder i princip hålla handen för eller peka den rakt ner i marken.Angående riktningen så kommer jag nog inte cykla några längre transportsträckor och där tänker jag att jag klarar mig gott på lägsta läget 1000lumen. Tror du att det skulle uppfattas som bländande?
Nä, samma här..Är det någon av er med Iiglo lampor från Komplett som hört nåt mer?
Blev uppringd för mer än en vecka sen och dom skulle skicka ut fraktsedel och kartong för retur men hittils har inget hänt
Den ser bra ut!Då den varit på tapeten tidigare i tråden, Valostore kör 35% på Nitecore br35 idag.
![]()
Cykellampa Nitecore BR35
Effektiv micro-USB-laddbar cykellampa. Ger ljus på både kort och långt håll. Hella 1800 lumen ljusflöde. Komplett paket!www.valostore.se
Ja, nu har jag ingen egen erfarenhet av den men efter vad som skrivits i tråden samt recensionerna på deras hemsida så kändes den vettig. Jag la en beställning iaf :)Den ser bra ut!
Jag tror du blir nöjd (har den ej själv). Lämna gärna en recension här när du testat den.Ja, nu har jag ingen egen erfarenhet av den men efter vad som skrivits i tråden samt recensionerna på deras hemsida så kändes den vettig. Jag la en beställning iaf :)
ska man upp till 115 lux med den batteritiden vill det till att koncentrera det lilla ljus lampan förmår producera. dock rätt harmonisk ljusbild jämfört med gvolt50 som har mycket bättre spridning åt sidan långt fram, men som närmast kräver utfyllnad nära cykeln, lämpligen av en andralampa. i fallet lezyne skulle man kanske hellre ha två likadana ställda lite åt varsitt håll åt sidan. två lampor är bra även för redundansen.Fick min Lezyne lite pro 115 idag. Verkar lysa upp vägen helt ok rimligt långt fram. Dock är ljusbilden ganska smal, så en till lampa är inte fel.
Fästet hade jag förstått var dåligt men... argh! Som tur är går det väl att skruva bort och ersätta med något där man faktiskt kan ta av lampan och sen sätta tillbaka den igen utan att behöva justera in igen. En stvzolampa blir ju ganska kass om den hamnar fel, å andra sidan märker man det fort då ljusbilden blir knas. Jag tar dock inte av lampan hemma eller på jobbet, så ett tag överlever jag nog.
Lampan känns byggd för att vara nätt istället för stabil. Min gamla kina-stvzo är byggd som en stridsvagn i jämförelse. Lezyne vill jag inte råka tappa i gatan, även om den troligtvis överlever et fall eller två.
Knappen känns väl sådär. Inte jättebra, men ganska normal och jag har varit med och mycket sämre. Gränssnittet är långtryck för av/på och normalt tryck växlar runt mellan tre ljusnivåer. Den startar i det läge den var när man stängde av den. Inget tillkrånglat och inga blinklägen utan bara funktionellt och bra.
Totalt sett är första intrycken att den är ok men inte mer sett till pris. Får se om någon vecka hur den känns då.
Bra att den går att montera både över och under styret, ska bli intressant att se ljusbilder. MenNy StVZO lampa Cateye GVOLT100
![]()
Den typen av lins är inget för mig, skulle jag tro. Det blir ingen spridning alls utanför "nyckelhålet", enligt min erfarenhet. Kör vidare på mina Gvolt 50!Ny StVZO lampa Cateye GVOLT100
![]()
Utbytbara är najs, men hade gärna sett USB-C ändå; skulle gärna banta ner dagens härva av Garmin krokodil, USB-micro, USB-C och Lightning till de två sistnämnda (helst bara USB-C, men Apple verkar inte vilja släppa Lightning), plus snabbare laddtider. Kanske kommer USB-C till Gvolt 100 så småningom förstås.här. och finns utbytbara batterier:)
nyckelhålet verkar dock bredare än redan breda gvolt50, och kanske fem gånger bredare än lezynelampan härovan. tycker detta är värdefullt när cykelbanan alltsomoftast gör skarpa svängar.Den typen av lins är inget för mig, skulle jag tro. Det blir ingen spridning alls utanför "nyckelhålet", enligt min erfarenhet. Kör vidare på mina Gvolt 50!
Frid!
Här kan du jämföra ljusbilden mellan GVOLT 50 och GVOLT 100.Den typen av lins är inget för mig, skulle jag tro. Det blir ingen spridning alls utanför "nyckelhålet", enligt min erfarenhet. Kör vidare på mina Gvolt 50!
Frid!
Ljusstyrkan verkar bra, hoppas även ljusbild och ljusfärg är bra även i verkligheten.Ny StVZO lampa Cateye GVOLT100
![]()
Tycker Gvolt 50 ser mer attraktiv ut speciellt med tanke på tiden 3,5h, på max. Den ser även ut att lysa längre framåt.Här kan du jämföra ljusbilden mellan GVOLT 50 och GVOLT 100.
Visa bilaga 456467
Jo, jag vet. Det är därför jag kan se att det inte är nå för mig. Det tycks vara en kopia på Lupines gamla optik och då med samma problematik, men man kan ju ha fel.Här kan du jämföra ljusbilden mellan GVOLT 50 och GVOLT 100.
är det något som tyder på att det är annat än identiskt stora18650-enkelceller i samtliga fyra av dessa lampor? i de kraftigare var det tidigare 3,1 ah, nu sedan ett par år 3,4. i enklare lampor än dessa har det förekommit 2,2 ah. som t ex i volt400. om det i praktiken är så mycket mindre kapacitet i dessa vet jag inte.Ljusstyrkan verkar bra, hoppas även ljusbild och ljusfärg är bra även i verkligheten.
Möjligheten att kunna montera lampan både över och under styret är även det bra,
men den korta lystiden endast 1,5 timme är alldeles för dåligt och det höga priset, hela 141,80 € här gör den tyvärr ointressant.
Undrar om priset hade blivit högre om de hade struntat i det utbytbara batteriet och i stället satt dit ett större batteri som i GVolt50 eller GVolt50?
Prisskillnaden mellan GVolt80 (med utbytbart batteri) och GVolt70.1 är ju en ledtråd
Som med det mesta finns det detaljerade guider redan för detta på youtube. Finns det inte, är det nog för att det är en dum idé :)Lite OT men tänkte att med tanke på diskussionerna så kanske någon sitter på ovärdelig kunskap.
Jag har en batteriborrmaskin som slutat ladda och batteripacket till denna är allt annat än billigt, nu öppnade jag det för att kika hur det såg ut.
Det är en en cellerna som uppenbarligen inte ser frisk ut, så frågan är, är det värt att ge sig in på och om man gör det borde man testa celler med lite mer kapacitet eller kommer elektroniken skrika högt då?
Idag sitter det Samsung INR 18650-13Q celler på 1300mAh, det vore ju skönt om man ändå gör jobbet att födubbla kapaciteten då det skulle ge betydligt bättre användning av maskinen. Det är en Ryobi ONE+ om det gör saken klarare.
Jo jag har lyckast hitta en del användbara instruktioner på nätet, dock inget entydigt svar på vad som händer om man uppgraderar kapaciteten på cellerna i ett Lipo batteri, för ett vanligt NiCa batteri verkar det vara godtyckligt men frågan är om det finns någon intelligen i BMS'en som måste vara matchad för att det skall acceptera de nya cellerna.Som med det mesta finns det detaljerade guider redan för detta på youtube. Finns det inte, är det nog för att det är en dum idé :)
En sak att passa sig för att iaf. laptopbatterier har en lustig grej att kretsen slutar fungera om strömmen bryts, typ. Så försöker du bygga om batteriet är risken stor att BMS:en är helt stendöd och det iaf inte går att använda. Nu har jag inte hört talas om det i verktygsbatterier men möjligheten finns. Laptopbatterier håller reda på sin hälsa det är väl den datan som blir ogiltigt när man drar ur batteriet helt.
För övrigt så är ryobis batterer dyra (kötep mitt 5aH för 1100 men då var det rea), men mina har iaf hållt väldigt många år utan att tillsynes bli sämre så med tanke på hur mycket användningn jag har fått ur de skulle jag inte tveka att köpa ett till om jag behövde ett. Det är också skönt att inte behöva oroa sig (lika mycket) för att skiten ska börja brinna.