Vilka tar sig runt i husbil?

Cpt01

Medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Blir mer och mer sugen på en husbil eller plåtis(the van life). Har i min barndom åkt mycket husvagn och husbil är van vid livet, gillar det skarpt.

Att då kombinera MTB och husbil/plåtis är drömmen, att enkelt kunna sticka iväg över helgen eller dra ut på längre MTB semestrar.

Hur gör happyfolk? I min värld är det mest optimala att ha cyklarna inlåsta i ett "garage" bak i bilen, inte ha dem hängandes bak på ett cykelställ. Cykelställ känns alldeles för exponerat och den tillfälliga tjyven känns alltför nära.

Är händig och skulle inte ha några större problem att konvertera en skåpbil till ett fungerande boende.

Ge mig och andra inspiration :)
 

Startgas

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Jag fick upp ögonen för plåtis-husbilar i våras. Vilken grej, hyffsat diskret och lättparkerat jämfört med "vanlig" husbil. Och lär ju inte vara något problem att montera dragkrok ifall det inte redan finns. De flesta plåtis jag hittade på blocket tycks ha dubbeldörrar bak med uppfällbar säng. Så man borde kunna fälla upp sängen och rulla in 1-3 cyklar där under transport. När man ska sova blir det lite värre. :)
Synd bara att de plåtisar som är konverterade från fabrik är ruggigt dyra, även beggade... Men så får man ju både kök och toa/dusch.
 

skägganders

Ny medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Funderar du ändå på att bygga själv tror jag det blir både bäst (bestämma planlösning själv) och billigast. Köper du en med högskåp kan du bygga sängen så högt upp att du får plats med cyklar under.

Farsan har en lösning där "höga" sängen hänger i stora gångjärn så den går att fälla upp ändå till taket för att få mer utrymme när man inte ska sova och två låga nedfällbara sängar på sidorna bak som går ihop till en stor nedfällda med en mellanbit.

Se bifogat paint-proffsande "taget" genom bakdörrarna
 

Bilagor

 • buss.jpg
  buss.jpg
  14.3 KB · Besök: 223

Jonatan F

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
OBS: såvitt jag förstår är alla hemmabyggda Vans i kallt klimat garanterade mögelodlingar.

Du andas ut fuktig varm luft. Luften åker genom väggen och kondenserar bakom isolering etc. Mot den kalla plåten. Väl där kommer det vattnet aldrig ta sig ut - du har ju dessutom varit duktig och plastat hela innerväggen osv!

Visst, folk plastar och tejpar men jag har svårt stt se att någon skulle lyckas skapa så tät plastning i en knölig, o-rak skåpbil att det är 100% lufttätt. Och om det är 100% luftttät gäller det att man plastade en dag med 0% luftfuktighet. Annars är det ju lik förbannat fukt där inne.

Det går förstås inte på en gång. Framförallt inte med två ordentliga fläktar som pumpar ut all varm fuktig luft. Men det kommer ske förr eller senare :/

I varma länder förstår jag det som att effekten blir den omvända och då funkar ju hemmabyggda Vans.
 

Palle Kuling

Ny medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Jag är väldigt sugen på något liknande också men har svårt att motivera pengarna för husbil/husvagn/"campervan". har sneglat lite på taktält som alternativ typ http://www.jamesbaroud.com/en/catalogue/

prismässigt så är det typ gratis jämfört med husbil eller husvagn. fördelen jämfört med ett vanligt tält tycker jag är att det inte är något besvär att sätta upp tältet + man kan använda en riktig madrass i stället för ett pyttelitet liggunderlag. nackdelen är väll att det ser knepigt ut..
 
Vilka tar sig runt i husbil?
Jag och sambon köpte en gammal Kabe för ett par år sen. Vi använder den mycket både sommar och vinter. En plåtis känns inte som ett alternativ eftersom man för att komma åt stuvytrymmen måste öppna upp bakluckorna (där skidor och annat förvaras). På sommaren tar vi oftast med cyklarna och cykelstället (ett Thule) är väl inte helt optmalt. Där sitter dom exponerade både för klåfingrigt folk och smutts som dras upp bakom bilen när man kör. Stället är också lite snålt tilltaget för moderna cyklar med breda nav. Vi kikar lite efter en ersättare och då är ett av kraven att den ska ha ett rejält garage där cyklarna får plats.
/Eric
 

skier

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Jag var inne på att bygga en plåtis själv för några år sedan, det finns bra byggtrådar på husbilsklubben.se.
Isoleringen brukar man lösa genom att limma fast skivor direkt på plåten invändigt, finns skivor att köpa med klister på ena sidan. Materialet är slutna celler så det kommer inte in någon fukt i det.

Till slut insåg jag att dygnet bara har 24h så jag köpte en färdig istället, blev en import från Tyskland av en Clever Drive 600, en 6 m Citroen Jumper med plats för två pers. Den enda modifieringen jag gjort är att höja upp sängen ungefär 15 cm, dels för att få en bekvämare säng (original är sjukt hård) och dels för att få plats med cyklar under utan att fälla sängen. Nu har jag plats för cykel ståendes med framhjulet avplockat.

Jag har kört med den till några tävlingar hittills i år, mycket skönt att kunna köra till tävlingen kvällen före och ta det lugnt på morgonen istället för att behöva gå upp mitt i natten för att hinna fram. Vi kommer även använda den till sommarsemestern. Ett tips är att prova hyra först, så ser du hur stor bil du behöver. En plåtis blir alltid en kompromiss mellan utrymme och körbarhet. Jag föredrar att den är lite mindre så jag lättare kan köra småvägar, parkera på en vanlig p-plats och köra broar och färjor till personbilspris.
 

Glenn Dahl

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Precis köpt en 7m alkov bil med stort garage. Ska hämta den efter SM.
Droppen som fick bägaren att rinna över var efter förra helgens tävling i Staffanstorp mitt på en åker från 9-16 utan skugga.
Våra stackars barn som vi släpar med fick vänta på först sambon som körde och sedan jag efter det vilket blev en lång dag för dom utan något att göra i 30 graders värme.
Med husbil blir det lättare då allt är med i bilen hela tiden. Logistiken med husvagn camping är jobbigt när man tävlar, lasta i och ur cyklar och deala med campingarna att hämta husvagnen senare än ordinarie incheckning osv.

Ville ha en 6m plåtis men med 4 cyklar med var stort garage prio 1 och då föll plåtisen bort direkt.

1 meter extra gör mycket och de få gånger man åker färja tar jag den kostnaden mot att få en stor kyl och frys samt mycket stuvutrymne och lastvikt.
Vi kommer köra en del i alperna då vi gjort ett flertal resor dit innan med husvagn. En sak jag själv prioriterar är stort kyl. Att kunna "storhandla" och inte åka och bunkra var och varannan dag är inte kul om man inte vill leva på raviolo på burk. Med 4 i familjen och den lilla kylen som finns i husvagnar/husbilar blir det nästan alltid dagliga turer till mataffären. Något att tänka på för er som går i tankar om inköp av rullande boende. Med husvagn går det lätt, bara att koppla bort bilen och rulla iväg men med husbil mer jobbigt.

Det finns fördelar med husvagn men även nackdelar. Så inte alltid bättre med husbil. Tänk efter före på vad man vill ha för fördelar och sätt minus och plus på husvagn kontra husbil med flexibilitet, utrymme, ekonomi, typ av ställe man vill bo på, ställplatser/camping osv innan man lättar på lädret.

Så vill någon ha en husvagn med våningssängar till ett bra pris skicka mig ett pm. Generös happy rabatt kommer erhållas vid snabb affär!
 
Senast ändrad:

Octagon

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Vi har en Euramobil alkovbil byggd på en Fiat Ducato 1999. Jag har som mest lyckats pressa in 5 cyklar i garaget, men då fick jag skruva isär dom ganska mycket. 4 hojar går bra om man tar av tramporna och vrider styret 90°. Vid samma tillfälle hade vi även med 7 par längdskidor och lika många pjäxor under dubbelgolvet, det var en höstlovsresa till Järvsö och Ramundberget. Garaget kräver dock att man fäller upp nedre sängen bak för att rymma så mycket.

Bilen funkar även bra på vintern, har tillbringat en vecka med 2 vuxna och 2 barn i den utan problem. Luftvärme låter en del, men man bor i princip i ett torkskåp så inga problem med blöta kläder. När det är -20 drar den i sig en tub gas (11 kg) på ca 2.5 dygn, om man inte står med el. Trist om man ska vara längre i utlandet eftersom alla länder har olika standard på gasflaskor. Plåtisar har ofta dieselvärmare.

Vi har använt bilen även dagsturer. Till exempel på en orienteringstävling och ett terränglopp när barnen har gejmat i bilen med fri tillgång till mat i kylskåpet medan jag och sambon sprang.

Så, vad är dåligt med husbil mot en plåtis? Den är törstig, vår drar 1.2 liter/mil om man står på. Dyr på färjor om över 6 m eller om för hög. Svår att parkera i stan pga bredden. Bullrig att åka i. Inget för den som alltid måste ligga över hastighetsgränsen. Tveksam krocksäkerhet. Inte lika creddigt och inne just nu, man blir en av alla pensionärer. Vissa husbilar har kass lastvikt. Om totalvikten är över 3,5 ton krävs körkort B taget före juli -96 eller C1 kort.
 

MiniDH

Medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Jag har en VW crafter sen ca 1.5 år nu.

Hade en VW caravelle innan, men blev bökigt då ja va tvungen att montera in och ut säten inför besiktningen varje år..

Craftern är samma skåp som en sprinter, jag har korta modellen som är 3.2m långt skåp och 1.9m så har ståhöjd.

Satt in kyl och gasol kök.
Funderade på toalet osv i början men finns alltid nånstans eller på campingar.

Skippade att isolera väggarna pga mögel risken men satte självhäftande skivor i taket och skruvade 8mm byggplyfa på väggarna så blev en bra luftspalt där.

La en värme kabel i väggen för att kunna torka bort eventuell fukt också.
Min är från 2016 och har diselvärme med fjärkontroll, så inte vart några problem med kyla :P

Åker ofta runt själv till tävlingar och jobb osv men kan lägga in en säng till. Att bo mer än 2st med var sin cykel är dock max så som jag byggt min. Får dock in 3-4st cyklar utan problem om jag inte har extra sängen.
 

kais01

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
crafter t o m förra modellen och sprinter rostar upp helt fantastiskt snabbt. och de är jämförelsevis svajiga att köra.
 

Jonatan F

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Älskar att happy nu har en tråd på mitt favoritämne!

Jag har funderat över om det skulle gå att bygga ett hus bakpå en bil. Huset skulle då vara försett med alla diffusionsöppna väggar etc. Som krävs för att undvika mögel.

Typ denna fast snyggare.
IMG_6775.JPG

Blir det problem med vatten som pressas in vid körning i regn då?
 

Tomcat1

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Det här är den bästa kombin på fyra hjul som man kan ha
 

Bilagor

 • mercedes-benz-w124-wagon-5.jpeg
  mercedes-benz-w124-wagon-5.jpeg
  122.7 KB · Besök: 127

jomper

Forumpappa
Forumvärd
Vilka tar sig runt i husbil?
Förstår inte varför en fabriksbyggd bil skulle kunna vara isolerad men inte en hemmabyggd plåtis. Det är klart att det går att bygga tätt även som hemmabyggare.
 

MiniDH

Medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
jomper sa:
Förstår inte varför en fabriksbyggd bil skulle kunna vara isolerad men inte en hemmabyggd plåtis. Det är klart att det går att bygga tätt även som hemmabyggare.

Klart det går, men det är många små utrymmen man inte kommer åt.
Fabriksbyggda så har man sprutar in nån typ av skumm osv så det garanterat inte finns några små fickor.
 

Pearl

Medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
skier sa:
...Till slut insåg jag att dygnet bara har 24h så jag köpte en färdig istället, blev en import från Tyskland av en Clever Drive 600, en 6 m Citroen Jumper med plats för två pers...

Får man fråga vad en sådan bil kostade? Var det besvärligt och kostsamt med import osv? Hur mycket skiljde det mot att köpa i Sverige tror du ca?

Har själv en fabriksbyggd (Scandimobil) VW Caravelle som jag gillar skarpt, typ som en Westfalia men smartare planlösning, otroligt skönt att kunna parkera på vanlig parkeringsplats.
Vore dock skönt att ha bädden nedbäddad hela tiden samt "garageplats" under sängen för cyklar. Typ: https://i1.wp.com/faroutride.com/wp-content/uploads/2017/03/Instagram.jpg?fit=1200,898
 

Jonatan F

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
MiniDH sa:
jomper sa:
Förstår inte varför en fabriksbyggd bil skulle kunna vara isolerad men inte en hemmabyggd plåtis. Det är klart att det går att bygga tätt även som hemmabyggare.

Klart det går, men det är många små utrymmen man inte kommer åt.
Fabriksbyggda så har man sprutar in nån typ av skumm osv så det garanterat inte finns några små fickor.

Verkar vara ett skum på g för hemmafixare men innan det finns är det väll en fråga om tillverkningsmetoder.

Jag kan i mitt oisolerade garage leka med fogskum och liggunderlag. Kabe mfl. Har förmodligen helt andra möjligheter att med tryck kontrollerat placera åldersbeständigt skum med slutna celler på rätt ställe samtidigt som luftfuktighet, temperatur, luftfuktighet etc. Hålls helt rätt.

Lite som att sy väskor. Jag kan förvisso sy i någon väv med vattenskyddsbeläggning och kladda med sömtätning osv. Men en stor tillverkare, tex. Oerlieb, använder helt tät plast och svetsar väskorna och de väskorna blir lufttäta. Det kan jag aldrig uppnå då jag saknar sådan maskinpark.

Edit:
Och för att svara på trådskaparens fråga:

Jag cyklar runt på cykeln med ett tält på pakethållaren ;) men det funkar ju inte för alla såklart :)
 
Senast ändrad:

kais01

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
MiniDH sa:
Har sett på min att det sammlas vatten på några ställen och sen blir alger.. Vet du nåt knep för att undvika rost?

förstås rostskydda som ny, men lacken på de här bilarna är särskilt dålig, det verkar krypa rost överallt, ibland mitt ute på blank plåtyta. metallic verkar klara sig något bättre. jag skulle faktiskt sälja bilen. har funderat på en plåtcamper i många år, och den femcylindriga motorn i sprintern var en pärla, men gav upp när jag såg rostproblemen. tror de här är gjorda för att slita hårt tiotusen mil om året några år och sedan bytas ut.

upptäckte senare att t ex ducaton även har tydligt bättre styrrespons och vägegenskaper.
 

Maakus

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Om det är någon som har en ny MB Vito och en sticksåg, så kanske man kan få köpa ett tak av Euro Lans om man ber snällt :P
Tyvärr har dom inte demo-exet kvar. Det låg ute på blocket för ett tag sedan :)

images
 

Octagon

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
#1725 sa:
Discovery 3 och taktält...om du vill köra långt ut i skogen innan du lastar av cykeln för en stigcykeltur
Lite trist att behöva torka det där tältet varje gång man kommer hem bara. Själva grejen med bobil är ju att man bara ska behöva dra i handbromsen och gå och lägga sig. När man kommer hem 23:00 på söndag ska det bara vara att tömma kylskåpet och gå och lägga sig i vanliga huset.
 

skier

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Pearl sa:
skier sa:
...Till slut insåg jag att dygnet bara har 24h så jag köpte en färdig istället, blev en import från Tyskland av en Clever Drive 600, en 6 m Citroen Jumper med plats för två pers...

Får man fråga vad en sådan bil kostade? Var det besvärligt och kostsamt med import osv? Hur mycket skiljde det mot att köpa i Sverige tror du ca?

405 000 kostade den totalt med svensk moms (köpte en helt ny), det är ngn slags jubileumsmodell med lite extra utrustning och starkare motor. Fick offert på 490 000 från svensk handlare med lite sämre utrustning så jag tyckte det var värt besväret att importera. Själva importen är ingen stor del av kostnaden.

Det är ju en jäkla massa pengar men begagnatpriserna är så höga i Sverige så skillnaden mot en begagnad på blocket blev inte så stor.
 

Octagon

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Den där verkar extremt prisvärd. Ett hembygge är nog svårt att få tillbaka pengarna på, i alla fall om man satsat på nyare grejor. Skulle lätt kunnat tänka mig en sån om jag inte hade behövt 4 sovplatser.
 

MiniDH

Medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Octagon sa:
Den där verkar extremt prisvärd. Ett hembygge är nog svårt att få tillbaka pengarna på, i alla fall om man satsat på nyare grejor. Skulle lätt kunnat tänka mig en sån om jag inte hade behövt 4 sovplatser.

I en jumper/sprinter/crafter av modellen längre kan man lätt få in 4st. Tror samtliga finns med dubbelhytt också :)
 

Octagon

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
MiniDH sa:
Octagon sa:
Den där verkar extremt prisvärd. Ett hembygge är nog svårt att få tillbaka pengarna på, i alla fall om man satsat på nyare grejor. Skulle lätt kunnat tänka mig en sån om jag inte hade behövt 4 sovplatser.

I en jumper/sprinter/crafter av modellen längre kan man lätt få in 4st. Tror samtliga finns med dubbelhytt också :)
Det är skillnad på att få in och att bo bekvämt en vecka på vintern. Polaren har en stor Ducato plåtis som funkar för 4, men det är lite fälla ut och bädda om. Betydligt trevligare att köra än en sån koloss vi har, men trängre.
 

skier

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Ska man sova fyra vuxna i en ducato hade jag velat ha ett höjbart tak för den andra sängen, typ https://www.westfalia-mobil.net/news/2017_columbus_premiere.php

Jag tycker det är mycket värt att slippa bygga om hela bilen för att kunna sova och vill helst inte behöva ställa ngt utanför bilen på natten.

Min första campingbuss var en hemmabyggd vw transporter, funkade utmärkt men man var ju lite mer beroende av en camping för dusch och toa, och hade man väl bäddat för att sova var det inte plats till ngt annat.
 

ForesterGuy

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Old school:
 

Bilagor

 • DSC00960.JPG
  DSC00960.JPG
  418.2 KB · Besök: 639
 • DSC00959.JPG
  DSC00959.JPG
  420.7 KB · Besök: 611
 • DSC00963.JPG
  DSC00963.JPG
  251.9 KB · Besök: 185
 • DSC00962.JPG
  DSC00962.JPG
  267.2 KB · Besök: 200

Majkel

Medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
skier sa:
Pearl sa:
skier sa:
...Till slut insåg jag att dygnet bara har 24h så jag köpte en färdig istället, blev en import från Tyskland av en Clever Drive 600, en 6 m Citroen Jumper med plats för två pers...

Får man fråga vad en sådan bil kostade? Var det besvärligt och kostsamt med import osv? Hur mycket skiljde det mot att köpa i Sverige tror du ca?

405 000 kostade den totalt med svensk moms (köpte en helt ny), det är ngn slags jubileumsmodell med lite extra utrustning och starkare motor. Fick offert på 490 000 från svensk handlare med lite sämre utrustning så jag tyckte det var värt besväret att importera. Själva importen är ingen stor del av kostnaden.

Det är ju en jäkla massa pengar men begagnatpriserna är så höga i Sverige så skillnaden mot en begagnad på blocket blev inte så stor.

En sån här vore ju en dröm att ha men några frågor:
Skulle den funka som vardagsbil?
Några tillval som man bör göra?
Jag skulle vilja höja upp sängarna så cyklar får plats under, är det görbart på ett snyggt sätt?
 

skier

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Majkel sa:
En sån här vore ju en dröm att ha men några frågor:
Skulle den funka som vardagsbil?
Några tillval som man bör göra?
Jag skulle vilja höja upp sängarna så cyklar får plats under, är det görbart på ett snyggt sätt?

clever.jpg

Så här ser bilen ut från början (inte min på bilden), jag har bara lagt en ribbotten ovanpå en träram och lagt ovanpå sidoskåpen, sen kommer jag klä ribbotten med tyg på sidorna så det ser mer fabriksgjort ut. Fördelen är att man får ribbotten hela längden på sängen, och att det blir mer utrymme under. Det går inte att höja mycket mer än så eftersom det blir trångt för huvudet under överskåpen till slut, så då är det bättre att välja en annan modell som inte har överskåp bak.

Tillval som jag letade efter var el-tillsats på gasolvärmaren (så man kan få värme+varmvatten på 220v), markis är trevligt, backkamera nästan nödvändigt (men det går att eftermontera). Sen ska man väl se till att motorn är Euro6.

Den går så klart att ha som enda bil men det blir nog lite begränsande, man kan t ex inte parkera i parkeringshus pga höjden, den drar ungefär 0,9l/mil, så kör man mycket blir det ju också en kostnad. Hade jag inte behövt köra bil varje dag hade jag kunnat tänka mig det, men nu behöver jag bil vart jag än ska (bor ute på landet utan lokaltrafik). Den VW transporter jag hade tidigare hade jag som enda bil, den funkade fint till det, rätt mkt smidigare att köra med än Jumpern.
 

kais01

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
min moster och man har en motsvarande 6-meters bil som endabil. verkar helt nöjda.

har någon en kort sammanfattning av hur de nya skattereglerna slår?
 

Jonatan F

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Vilka regler gäller för attaåga i taket? Tänker även typ pop-up? Omreggning såklart men vad krävs i termer av uppstagning?

tomcaten sa:
Maakus sa:
En gammal ambulans kanske?

Har du en ny XC90 kan jag kanske skicka ritningarna på hur du kapar ner den och bygger om den till en ambulans.
Skåpet får du köpa löst :P

https://www.blocket.se/stockholm/Mercedes_Benz_E270_CDI_Ambulans__170hk__79872440.htm?ca=22&w=3

Bra takhöjd juh
 

Octagon

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Vad jag har förstått drar även en nyare halvintegrerad husbil ca 0,9 så det borde väl en liten plåtis också klara. Vår gigantiska alkovbil (Ducato Maxi från 1999) drar 1.18 om man kör på.
 

skier

Aktiv medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Majkel sa:
@skier och andra som kört en plåtis: drar den 0,9 i verkligheten eller bara på pappret?

Min drar 0.88 i om jag kör med farthållare på 105 km/h (110 enl. hastighetsmätaren). Snabbare än så verkar den börja dra rätt mkt mer, men takluckorna är inte gjorda för mer än 130km/h ändå, så jag försöker att hålla mig under det.

Jag körde nyligen en lite större (6,8m Hymer halvintegrerad) som drog 1.2-1.3 i motorvägsfart.
 
Senast ändrad:

Mang0

Medlem
Vilka tar sig runt i husbil?
Har 4 fullstora bak på vanlig husbil. Kombinerade MTB och solsemestrar. Tidigare hade kidsen mindre men numera stora hojar. Funkat kanon i 6 år. Varit i Österrike, Frankrike, Italien och Norge två vändor. Vrider styren och har en bra plan vid lastning. Har alltid kapell på så att tjyven inte ser värdet av det som sitter på. Funderar på att downsiza till plåtis nu när den äldsta är 15 och kanske inte hänger med lika mycket framöver.
 

Bilagor

 • 94EC4FCE-ACEC-4BB5-ABEA-080C75DCCDED.jpeg
  94EC4FCE-ACEC-4BB5-ABEA-080C75DCCDED.jpeg
  347.9 KB · Besök: 179
 • ABE4589C-D393-47B0-A8C3-55D419AAFFF5.jpeg
  ABE4589C-D393-47B0-A8C3-55D419AAFFF5.jpeg
  302.9 KB · Besök: 297
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer