[OT] Skidskyttetråden

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Fullt skytte på Johansson. Ut som trea, 4s efter Ukraina och i bakhasorna på Schweiz och med Frankrike i rygg. Norge femma, 4 s bak Sverige.

Tio lag inom 20 s men sen över en halvminut ner till 11:a lag.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Johansson uppe i ledningen vid 9,3. Frankrike i rygg. Fyra s ner till Norge och ytterligare ett par s till Ukraina, Ryssland och Moldavien.
 
Senast ändrad:

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Norge ut i ledning. Sverige fyra, 4 s efter. Johansson med en bom men det hade även norskan. Frankrike tappade mkt och går ut 37 s efter trots bara två bom.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Tyskland och Ukraian har tagit något på tättrion till 13,3 km medan Moldavien tappar våldsamt och nu är på 8:e plats, 45 s bak.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Aj, tre bom på Magnusson. Ut som fyra, 34 s bakom Ryssland som sköt fullt och ryckte. Har 27 s till Ukraina och Tyskland som är tvåa och trea efter fullt skytte.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Vid 15,3 km är Italien uppe som tvåa med Gontier som ju kört en del VC. Är dock en kvartett med Italien, Ukraina, Sverige och Tyskland som ligger dryga halvminuten bakom Ryssland.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Två bom till för Magnusson i stående. Måste dock skjutit fort för hon tappade bara 7 s på fullt skjutande ryskan i täten. Är precis bakom Tyskland och ut som tre. Ukraina är några sekunder bakom men Italien försvann nog då Gontier sköt på sig en straffrunda.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Magnusson drar duon med Tyskland vid 17,3 km. Har tappat tre s tillpå Ryssland och är 40 s bakom. Ukraina fortsatt några sekunder bakom duon.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Ja, Akimova för Ryssland på sista sträckan. Högberg har tagit en skund till 19,3 km. Tyskland i rygg. Ukraina tappat någon sekund ytterligare.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Tog ytterligare ett par sekunder in till skyttet och 7 sekunder på vallen. Ut som tvåa, halvminuten bakom Ryssland. Fullt skytte på båda. Tyskland sköt två bom och tappade ocgh är 23 s bakom Högberg. Ukraina är minuten jämnt bakom ledande Ryssland.

Av de i täten har Ryssland använt 7 extraskott totalt hittills, Sverige 10, Tyskland 6 och Ukraina bara 4.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Ryskan behöver nog dra på sig åtminstone tre extraskott och Högberg skjuta fullt i sista för att det ska bli ngn spänning om segern. Ryskan har f.ö. dragit ifrån 2 s från skyttet till 21,3 km. Tyskan tappar dock hela 12 s.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Både Halvarsson och Sara Andersson bänkade alltså. Är det för att de är unga. Har ju annars presterat bra och känns betydligt mer som framtidshopp än Magnusson. Magnusson är förvisso inte lastgammal men det känns som hon inte riktigt kommer vidare utan ligger på en nivå där hon balanserar på att få åka VC eller inte och när hon får göra det är det oftast inte med några stora framgångar ävenom hon någon gång emellan kan få till något lopp med en 15-30:e plats som resultat.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Ska man snacka svagt skytte måste Skrede, norskan på 3:e sträckan, ligga bra till.

In till sitt första skytte var hon i ledningen. Där sköt hon åtta bom av åtta möjliga, d.v.s. fem straffrundor, och gick ut 2.42 efter på 15:e plats.

Fram till stående skytte hade hon tagit två placeringar men tappat fyra sekunder på täten. I stående gick det något mindre illa än i liggande. Hon träffade dock bara tre av åtta skott och fick därmed ytterligare två straffrundor. Gick ut på 14:e plats, 4.13 efter.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Norska herrarna i IBU-cupsstafetten verkar ha gått i "Lars Berger och Frode Andresens skola för skidåkning med gevär". Åkaren på andrasträckan dabbade sig lite och lyckades bara få till två bommar. De övriga tre sköt dock två rundor var. Totalt sköt de 20 bom.

Av svenskarna hade Stenersen och Stefansson två bom vardera på sina sträckor, Brandt fyra bom och Stegmayr tre bom. Totalt alltså 11 bom.
 
Senast ändrad:

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Lite överambitiöst av Mona att gå upp och dra ute på sista varvet. Hade troligen inte räckt till pallen ändå men hade nog varit smartare att satsa på att borra sig fast i ryggen på Tandrevold och försöka göra något i spurten. Bra lopp dock med bara en bom. Nionde snabbaste totala skyttetid, 20 sekunder efter Wierer som var raskaste och bara 11 s efter Hanna som var tredje snabbaste.

Var lite orolig för Hannas körning på andra varvet då hon ju var snabbaste. Konstigt nog så var ju andra skyttet det enda hon fyllde i sen. Kanske skulle ha kört lite hårdare på de andra varven också!? F.ö. 8:e åktid på Hanna, 20 s långsammare än Herrmann.

Elvira bommar för mkt och fick stryk av Hanna i åkningen med 11 s och faktiskt även av Linn Persson med ett par sekunder. Tror det blir bra för henne att få några tävlingsfria dagar innan nästa tävling (distanslopp i Wierer-land på torsdag).
 

ooms

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Jag får ibland intrycket i intervjuer att Mona är så nöjd bara av att komma topp-10, så man kan nästan fundera om hon kanske känner så redan vid sista skyttet och inte tänker taktiskt för att placera sig ännu bättre, utan istället bara tänker nu är det fullt blås mot mål.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Jo, är ju möjligt att hon fokuserar mer på att ”säkra” en bra plats genom att se till att tempot hålls upp och om hon i något läge tycker att norskan lite tappar tempo så går hon upp och hjälper till.

F.ö. fascinerande att se Oberhof i riktig vinterskrud och utan dimma och med tämligen snälla vindar under två tävlingshelger i rad. Inte vanligt ens när det handlar om en helg.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Förefaller ha varit svårskjutet under herrrnas IBU-cuptväling i Arder idag. En nollskytt i form av letten Balodis som ändå var 4.28 efter segrande norrmannen Strömsheim på 46:e plats. Norrmannen sköt en bom. Vad jag kan se var det totalt 6 stycken av de 154 fullföljande som hade det skytteresultatet. Fem man var uppe på tvåsiffrigt antal bom.

Bäste svensk blev Malte Stefansson på 10:e plats med två bom, 1.38 efter segraren. Övriga svenskar:
51) Brandt, +4.45 (5)
53) Stegmayr, +4.47 (3)
65) Larsson, +5.35 (5)
83) Andersson, +6.34 (3)
 

RN

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Rawald angående Stinas åkning. https://www.expressen.se/sport/skidskytte/det-ar-inte-rattvist-mot-stina-nilsson/

Det jag tycker "journalisten" borde ifrågasätta är resonemanget om att hon inte hittat farten med tanke på skyttet då Stina ju tappar på likartat sätt på spurtvarven där ngt skytte att bry sig om inte finns.
Är det bara jag som tänker att det är lite lustigt med förhoppningarna på att en klassisk specialist skall bli svinbra i skidskytte där det är fristil som gäller?

/R
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Bättre skytte på damsidan. Av 121 som genomförde loppet sköt fyra nol och sjutton som klarade sig med en bom. I den senare gruppen ingick Anna Magnusson som kom fyra, 40 sekunder efter segraren, österrikiskan Steiner, men 2,3 s från pallen.

Övriga svenskor:
14) Halvarsson, +1.32 (0)
40) I. Andersson, +3.46 (5)
48) S. Nilsson, +4.23 (5)
70) E. Nilsson, +5.36 (5)

Stina hade det lite märkliga skyttet 2+0+3+0, d.v.s. fullt i båda stående skyttena men hälften bom i liggande totalt.

Åkfarten var nog lite bättre idag med 15:e åktid, 1.39 långsammare än ryskan Vasnetcova som dock var rätt överlägsen åkmässigt. Hon var 36 resp. 50 s snabbare än näst snabbaste och tredje snabbaste åkare. Om man jämför med svenskorna var Stina 5 resp. 10 s efter Magnusson och Andresson i ren åktid men 1.18 resp. 1.19 snabbare än Halvarssonoch E. Nilsson.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Skyttetiderna för Stina: 41, 34, 43 resp. 34 sekunder. Med tanke på att det blev fullt i stående får väl de skyttena ses som helt OK medan liggskyttet verkar ha varit mer problematiskt.

Apropå skyttetider så är det två tider som sticker ut och där man funderar på om de verkligen mätt rätt.
Norska Kvelvanes första ståskytte är registrerat som gjort på 17,0 sekunder. Rätt svettigt i synnerhet som hon sköt fullt. Oberthalers fulla skytte i första liggande på 16,9 sekunder är dock några snäpp värre. Där får man dock verkligen ta siffran med en stor dos salt.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Hoppas svenska damerna kan göra en så bra insats att Olas insats glöms bort.
Ja den förhoppningen kom ju rejält på skam får man säga.

Godkänt på Persson. Och tre bom av Johansson i sin VC-debut är väl inte så mkt att gnälla på. Kanske hade gått att hoppas på lite bättre åkfart (4.15 efter i ren åktid) men det var en debut och dessutom snabbt uppkommen på hög höjd.

I övrigt var det dock inte så mkt till glädjeämnen. Får väl se om åkfarten kan bli lite bättre till helgen om nu snacket om att tredje dagen på höjd ofta är värst är korrekt. Skyttet var dock inte så imponerande heller: Hanna & Elvira 3 bom, Mona 4 bom och Bettan 8 bom. Känns som Högberg ytterst sällan får till skyttet när hon får chansen att köra VC numera.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Och herrarna i IBU-cupen verkar inte heller så raska i spåret. De är än så länge 30-40 s efter på första rundan i skidåkningen och skyttet är 1+1 på Brandt och 1+3 på Stefansson. Stegmayr sköt dock fullt i första men har inte kommit till andra skyttet ännu. Larsson och Andersson har inte startat ännu.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Jaha, norsk utklassningsseger för F Andersen. Hela 53 s före ... en annan norrman, Bakken. Tysken Nawrath trea, 56 efter segraren. Av topp-9 var 5 norrmän.

Svenskarna:
39) Brandt, +2.58 (2)
41) Stegmayr, +3.03 (2)
53) Stefanssonn, +3.28 (4)
80) Andersson, +4.36 (1)
96) Larsson, +5-21 (5)
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer