[OT] Skidskyttetråden

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Svenskorna i mål så här långt (84 av 133 åkare i mål):

5) Johansson, +0.24 (0)
8) Högberg, +0.33 (2)
27) I. Andersson, +1.08 (3)
32) Halvarsson, +1.22 (2)
42) E. Nilsson, +1.46 (2)
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Nej, hon tar en sekund på Johansson men går in som sexa, 29 s efter. Inte illa för en tjej som fyllde 18 år för tre dagar sedan.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Och med tanke på att hon tappar rejält på spurtvarvet så är det ju garanterat inte att hon åker medvetet långsamt för att skjuta bättre.
 

Bikzz

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Tråkigt att det går trögt. Men tycker att det är ett suveränt val, om man är bäst så blir det kanske tråkigt att försöka vara bäst ett tag till ?, så då kanske det är mer coolt & intressant att prova något nytt, för utmaningens skull. "Det är vägen som är mödan värd" ---- !
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Svenskornas tider idag:
   V1   S1   V2   S2   V3  Totalt
MB 5.32 0.50(0) 5.36 0.54(0) 5.13 18.18
LP 6.01 0.51(0) 5.45 1.00(1) 5.05 18.55
EÖ 5.47 1.26(3) 5.31 0.56(1) 5.16 19.11
HÖ 5.58 0.45(0) 5.42 0.44(0) 5.21 18.43
Siffror tagna från realbiathlon.com
Vi = Course time varv i
Si = Range time skytte i
Totalt = Loop time
MB = Mona Brorsson
LP = Linn Persson
EÖ = Elvira Öberg
HÖ = Hanna Öberg

Första sträckan är rimligen första varvet lite kortare. Är inte helt säker på hur mållinjen ligger i förhållande till växlingslinjen vilket kan påverka sista varvet för Hanna jämför med de övriga. Man ser dock att Elvira inte har den där farten hon haft tidigare under säsongen och ffa inte på spurtvarvet.

Baserat på vad man kan förvänta sig/hoppas på tycker jag att Mona och Linn gör bra insatser. Elvira är lite seg i åkningen men ffa så ger hon bort mkt tid på vallen. Hon har ju 41 sekunder längre tid i liggskyttet än Hanna. Skönt att se Hanna skjuta fullt och med bra rytm.

En notering är att Mona på åtminstone två av varven ställer sig i fartställning väldigt tidigt efter krönet innan sista utförskörningen innan de kommer in på stadion och tappar på så sätt ryggen på framförvarande som tar 2-3 tag till innan de går ner i fartställning. De 2-3 tagen kostar några sekunder.

Norska skyttet var verkligen inget att skriva hem om och fransyskorna känns som en del av dem i alla fall skjuter rätt mkt på chans. Gick bra för de flesta men inte för alla och då tappade de chansen till segern. Tycker även herrarna ibland är väl offensiva i skyttet på stafetter vilket nog bidrar till att de inte så sällan hamnar längre ner än man skulle kunna tro på förhand med de laguppställningar de kan mönstra.
 

ooms

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Ja, i klassisk stil måste det vara problematiskt.

Viktproblematiken borde man åtminstone kunna reducera med att ha ett antal olika pooler med skidor anpassade för olika vikter och åkarna får välja ut vilken pool de ska få sina skidor. På VC borde det funka att FIS/IBU tillhandahåller skidparken. I andra tävlingar borde man kunna ha att varje åkare ska ha med sig ett par som ska läggas till berörd pool och att arrangörerna ska tillhandahålla några par till varje pool.

Kommer ju säkerligen att bli en viss variation på skidorna mellan tävlingar men det är ju inte alls säkert att den skulle bli större än idag beroende på hur vallningen lyckas.

Det positiva är ju att nationer/klubbar med stora resurser inte får ytterligare en fördel jämfört med mer resurssvaga.
 

ooms

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Inom rullskidor tillämpas ju det där ibland, men där har ju spann och annat extremt liten roll, utan det viktiga är att hjulen beter sig så likartat som möjligt.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Sju av nitton lag fyllde utan extraskott i liggande. Efter andra skyttet är det bara två lag som klarat sig fårn extraskott, ledande Frankrike och Bulgarien på fjörde plats. Frankrikes ledning till tvåan, Ukraina, är 9 s.

Andersson drog på sig tre bom i stående och går ut som nia, 27 s efter.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Andersson har tagit in 10 s på Frankrike till 5,3 km. Uppe på sjunde plats. Ukraina ikapp Frankrike. Bara 4-5 s ner till Tyskland där bakom.
 

GoranS

Aktiv medlem
[OT] Skidskyttetråden
Johansson öppnar hårt på andra sträckan. Till 7,3 har hon tagit 10 s på täten och Sverige är nu trea. Är dock 7 eller 8 lag som håller ihop på platserna 3-9/10.
 

Köp & Sälj

Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer