Snuten skrev:
-------------------------------------------------------
> Lakto-ovo-kost + fisk och lite skaldjur mellan ca
> 1996 - 1998 och 2001 - ca 2011. Kunde inte lägga
> av med fisken även om jag ibland ville. Skaldjur
> hade jag kunnat fimpa helt utan större
> ansträngning.
>
> Fick barn 2011 och vi bestämde att han skulle ha
> ett visst inslag av kött i kosten för
> enkelhetens skull. Jag åt järntillskott då
> (mest som test, ingen diagnostiserad järnbrist)
> och ville ha koll på att järnkällan var
> ekologisk Ekokött är ganska lätt att fixa i
> förhållande till ekojärntillskott.
>
> Äter förhållandevis lite kött och försöker
> så långt tid, ork och ekonomi räcker att
> konsumera så schyssta produkter som möjligt.
> Lyckades förresten få tag i ekokyckling igår.
> Kycklingproduktion lär visst vara ren ondska.
>
> Har upptäckt att det inte alltid var så kul som
> jag mindes när jag började äta kött igen. Blir
> ibland äcklad av kött helt enkelt för att
> mycket kött är äckligt pga dålig produktion
> och hantering. Kan tex föredra vegkorv, fast
> vetetusan om det är så bra egentligen. Ibland
> verkar färdigvegmat innehålla lite väl mycket
> hokus pokus.
För egen del började den gradvisa resan med vegetarisk kost för cirka 1 år sedan i rent egoistiskt intresse. Jag var överviktig, trött och allmänt nedstämd. Standard var en massa snabbmat, typ hamburgare, kinamat, pizza och annat flottigt gegg och som topping en massa godis. Rätt väg om man vill skaffa sig hjärtsjukdom och annat elände, vilket jag verkligen inte ville ha.
I takt med att kilona ramlade av och välmåendet började infinna sig så blev jag mer och mer intresserad av kött- mjölk- äggindustrin, vad "human svensk djurproduktion" innebär i praktiken. Och utan att behöva gå in på några detaljer så känner jag bara ren avsky och äckel inför den.
Nu vet jag att jag är på rätt spår. Cyklar snabbare och mår bättre än någonsin, och mina magrutor är jag mäkta stolt över. :-D