[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Kastade om rutinerna lite ikväll efter två stigmil. Sippade på en Barolo på altanen, inga bärs, inget bubbel och ingen cocktail innan. Bara pang, rätt på röpanget. Fick addera lite tryffelchips och kallrökt fläsk efter en halvtimme pga syran. Ett så komplext vin kräver sällskap. Nåväl, tutade till slut ihop en tungvirvlare av bourbon/gingerbeer med pressad lime - och sen hade vinet öppnat sig betydligt till hemgjord pizza med egenodlad lök till lite lokala charkuterier. Hann prova även en enklare italienare till en bit St Agûr, och sen en skvätt rom till några sidor ur Vardagar 2. Oxå nu, som kodden i Greta; batteri med Fentimans. Känns mönstret igen?

(Bjuder på kameltån, och nu skall jag läsa tråden här om liv på andra planeter. Tack till min fina flickvän för tröjan. Skål!)
F8A7FAD4-8DA5-4AA4-9749-31F125EAE107.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Provade ny garnering. Gav knappt nånting. Kanske skall låta melonen infusera lite med ginen innan. Eller låta dem gifta sig i shakern innan
26ED2EE7-0AAA-4C0F-86CD-6D74B65BEE43.jpeg
.
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Ny tonic: Fan, den heter Ginger Beer & Chili. Då förväntar man ju sig mer kick än den bartendersvrundade Fever Tree-diton. Bästa Ginger Beeren jag provat är fortfarande den jamaicanska på burk som fanns när Ica hade amerikansk hylla bredvid tacoavdelningen. Herregud vilka Dark & Stormy-kvällar efter repen. Men nu pratade vi ju GT. Funkar hyfsat, men saknar fräschör. Och, som sagt; vad skulle vi annars göra?
A96F3853-0917-42B3-BDD0-4B966C46E6D3.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Fever Tree säger själva att deras Mediterranean är specialgjord för Vodka Tonic (gin har ju egen smaksättning och behöver inte samma utsträckning av medelhavets örter), men den funkar utmärkt även till enkel London Dry Gin efter grillmiddag. Skål.
46264099-D9BE-41D9-9AD0-BF5E8913D6A0.jpeg
 

marr

Moderator
Forumvärd
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Tog lite botanist gin, två droppar angostura, lite citronskal och en skiva chili (egenodlad, 800.000 på den där skalan) lät chilin dra ganska länge.
Toppad med is och en naturell tonic.

20200804_203833.jpg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Ok, sommaren går mot sitt slut. Det behöver man inte vara Lundell för att konstatera. Med hösten kan vi prova GT i bourgognekupelika glas igen, efter tunga kötträtter på restauranger med läderförkläden på kockarna i de öppna köken. Salvia på kvist, kvarvarande doft av teyffelsalamiförrätten, Gruyere Kaltbach med ännu ett glas Chianti som dessert innan dess. Men än finns det spår av sommaren kvar. När duschen efter rundan ersätts av ett dopp i havet, när fördrinken består av tre vattniga öl från USA, när själva middan lagats i sin helhet över glödande kol i en plåtburk i trädgården - och när GT:n kan blandas ut med både basilika och skvättar med ingefärsläsk. Skål för sommaren!
C0BE9C6D-EEE4-4E48-887D-EC5248398B6A.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Ok, enbärsvänner. Nu lämnar jag över tråden till er. Hösten är här och jag har tvättat mina rosa Fox-handskar med hela fingrar. Och till hösten dristar vi oss till bra cocktails istället (efter en liten skogsrunda såklart) i
0F0184B5-4E34-4634-BCFE-B105B27EECA0.jpeg
nnan maten. Och efter käket med bra vin tar vi oss en fin avec... och därefter möjligen en GT. Skål, cyklonauter!
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer