[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Kastade om rutinerna lite ikväll efter två stigmil. Sippade på en Barolo på altanen, inga bärs, inget bubbel och ingen cocktail innan. Bara pang, rätt på röpanget. Fick addera lite tryffelchips och kallrökt fläsk efter en halvtimme pga syran. Ett så komplext vin kräver sällskap. Nåväl, tutade till slut ihop en tungvirvlare av bourbon/gingerbeer med pressad lime - och sen hade vinet öppnat sig betydligt till hemgjord pizza med egenodlad lök till lite lokala charkuterier. Hann prova även en enklare italienare till en bit St Agûr, och sen en skvätt rom till några sidor ur Vardagar 2. Oxå nu, som kodden i Greta; batteri med Fentimans. Känns mönstret igen?

(Bjuder på kameltån, och nu skall jag läsa tråden här om liv på andra planeter. Tack till min fina flickvän för tröjan. Skål!)
F8A7FAD4-8DA5-4AA4-9749-31F125EAE107.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Provade ny garnering. Gav knappt nånting. Kanske skall låta melonen infusera lite med ginen innan. Eller låta dem gifta sig i shakern innan
26ED2EE7-0AAA-4C0F-86CD-6D74B65BEE43.jpeg
.
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Ny tonic: Fan, den heter Ginger Beer & Chili. Då förväntar man ju sig mer kick än den bartendersvrundade Fever Tree-diton. Bästa Ginger Beeren jag provat är fortfarande den jamaicanska på burk som fanns när Ica hade amerikansk hylla bredvid tacoavdelningen. Herregud vilka Dark & Stormy-kvällar efter repen. Men nu pratade vi ju GT. Funkar hyfsat, men saknar fräschör. Och, som sagt; vad skulle vi annars göra?
A96F3853-0917-42B3-BDD0-4B966C46E6D3.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Fever Tree säger själva att deras Mediterranean är specialgjord för Vodka Tonic (gin har ju egen smaksättning och behöver inte samma utsträckning av medelhavets örter), men den funkar utmärkt även till enkel London Dry Gin efter grillmiddag. Skål.
46264099-D9BE-41D9-9AD0-BF5E8913D6A0.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Ok, sommaren går mot sitt slut. Det behöver man inte vara Lundell för att konstatera. Med hösten kan vi prova GT i bourgognekupelika glas igen, efter tunga kötträtter på restauranger med läderförkläden på kockarna i de öppna köken. Salvia på kvist, kvarvarande doft av teyffelsalamiförrätten, Gruyere Kaltbach med ännu ett glas Chianti som dessert innan dess. Men än finns det spår av sommaren kvar. När duschen efter rundan ersätts av ett dopp i havet, när fördrinken består av tre vattniga öl från USA, när själva middan lagats i sin helhet över glödande kol i en plåtburk i trädgården - och när GT:n kan blandas ut med både basilika och skvättar med ingefärsläsk. Skål för sommaren!
C0BE9C6D-EEE4-4E48-887D-EC5248398B6A.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Ok, enbärsvänner. Nu lämnar jag över tråden till er. Hösten är här och jag har tvättat mina rosa Fox-handskar med hela fingrar. Och till hösten dristar vi oss till bra cocktails istället (efter en liten skogsrunda såklart) i
0F0184B5-4E34-4634-BCFE-B105B27EECA0.jpeg
nnan maten. Och efter käket med bra vin tar vi oss en fin avec... och därefter möjligen en GT. Skål, cyklonauter!
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Vive le Tour!
Sloe gin borde man göra själv, men vem orkar? Jag hade förutom slånbären haft i en klase fläder, kanske ett hallon eller två, en halv ekologisk citron och några björnbär plockade längs banvallsleden. Men nu gick jag på Pymouth. Lite för syltig och svag för en GT må jag säga, blev bättre när jag blandade 50/50 med neutral batterigin. Och ju neutralare tonic desto bättre. Fentiman’s lyfte den inte alls, tex. Fan, vi är helt enkelt tillbaka i klassiska long drinks. Spritbas, likör för smaken, lite frukt kanske och sen soda för vatten och kolsyra. Gammeldags, men bra.
1690090E-F81C-409B-8053-5882CABEA126.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Den här, mina vänner på lilla klingan, köper vi aldrig. Fan, dricker hellre Ostens hembränt blandat med geléhallon i en odiskad flaska lämnad UTTANFÖR jordkällaren hela Tour de France. På etiketten snackas det om rabarber och jordgubb, men smaken säger bara e-nummer, socker, finkel och konfaläger utan petting. Fy fan!
5CB10F3A-F84C-459C-8CC2-47B3EA31A2B8.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Har tydligen köpt så mycket Fever Tree och Fentiman’s i lokala Konsumbutiken att det numera finns tonic i det blåvita sortimentet. Blev glatt överraskad vid första klunken, men sen - tyvärr - alldeles för mycket sötma. Tråkigt och onödigt. Skall ge den vanliga en chans också (det här var mediterranean), men jag undrar varför citron, timjan och rosmarin skall behöva så mycket socker. Trist... Jaja, skål för hundrasjunde upplagan iaf. Vive le Tour!
B32F56DF-40DE-46CB-A95F-5901324A99F1.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Ser ut som att du skall laga tomatsås (bästa standardtomaterna på burk, Mutti). Prova en skvätt av ginen i grytan. Och glöm inte att bygga smakbrygga med lite av vinet du skall servera till.

Ikväll efter maten blir det Standard-GT med egenodlad örtganering. Ses om några enheter. Skål!
 

moros

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Ser ut som att du skall laga tomatsås (bästa standardtomaterna på burk, Mutti). Prova en skvätt av ginen i grytan. Och glöm inte att bygga smakbrygga med lite av vinet du skall servera till.

Ikväll efter maten blir det Standard-GT med egenodlad örtganering. Ses om några enheter. Skål!
Tomatsås står ofta på menyn. Men idag blir det chili. Och ja, Mutti eller Zeta eller det där tredje märket som ibland finns. (om man inte handlar på Willys vars affärsidé är att ta kort varumärke efter varumärke tills bara garant, eldorado samt ett "riktigt" märke kvarstår). Så länge innehållet är 100% tomat och inte 60-70% tomat+vatten som större delen av utbudet i affären består av. Lager blir drycken till :D
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Tomatsås står ofta på menyn. Men idag blir det chili. Och ja, Mutti eller Zeta eller det där tredje märket som ibland finns. (om man inte handlar på Willys vars affärsidé är att ta kort varumärke efter varumärke tills bara garant, eldorado samt ett "riktigt" märke kvarstår). Så länge innehållet är 100% tomat och inte 60-70% tomat+vatten som större delen av utbudet i affären består av. Lager blir drycken till :D
Tycker gott du kan ta din lager medan chilin puttrar, och sen ett gott glas vin till maten. Kör du Texas-stylle med lite hetta och rök säger experterna visserligen att en iskall kanotöl passar bäst till, men vin förhöjer ju alltid middagsupplevelsen... Nåväl, en smaksak. Dock har jag lärt mig att man skall köpa hela tomater i burk och krossa själv i grytan. Det som blir krossade tomater är spillet från maskinerna.
PS. Gin Mule (ot, men ginger beer, lite angostura och pressad lime istället för tonic) tycker jag blir en perfekt after dinner-cocktail nu i gränslandet mellan sensommar och riktig höst.
Smaklig spis!
 

moros

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Gin mule. Fin fint! Prova den med Tequila! Enda gången det är drickbart. Japp. Tomater skall ju vara hela har jag hört men ibland blir det som det blir. Vin finns inte i hemmet normalt, köps bara om det vankas sällskap 😂
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[ OT ] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Den här ”tonicen” är fan inte så dum. Gin och fläder är ju sen gammalt, men det kan lätt bli för mycket fläder och ffa för sött. Här, däremot, snackar vi bara en hint när ginen, isen och lite pressad lime får göra sitt. Fräscht efter mat och vin (och välförtjänt efter en kort runda och cykeltvätt).
E13C3F72-C0B9-47B2-9E04-66537F0AB0B3.jpeg
 
Senast ändrad:
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer