[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?

Belse

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Den här var inte så tokig...
20210409_221036.jpg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Provade vulkanvin ikväll (från Etnas sluttningar), och drack sen samma till en finare pizza med lite enkel ripasso som referens. Därefter en snabb avec och slutligen en sån här klassiker. Fan, gurka i GT är väl lika över som pulled pork och Rapha?
24A39D7B-7446-42C9-9DE8-F89D9CD0BFFE.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Satsade på vinet ikväll, provade chardonnay ek vs. ståltank. Härligt experiment efter en lunchrunda blandad stig. Rom efter maten i vanlig ordning (med enkelt rött), och sen två klassiker till trisslotterna. Den första på balkongen, rentav. Skål!
654BF5E2-C7EF-4C9E-9136-FAECA5FF953D.jpeg
2D648B60-7092-4188-BDF5-9DAFE411FA65.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Känns som vi har varit här förr va? Skriver mest för att varna om det vedervärdiga kaffevinet i bakgrunden. Jävla ploj, lixom. Ett glas fina franska bubblor på söderbalkongen efter cykling och innan mat var dock magiskt. Nu skall jag gå ut med hunden. Skål!
EF43A12B-0E9E-477F-9ACF-E09035C9AC74.jpeg
 

grief

Medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Känns som vi har varit här förr va? Skriver mest för att varna om det vedervärdiga kaffevinet i bakgrunden. Jävla ploj, lixom. Ett glas fina franska bubblor på söderbalkongen efter cykling och innan mat var dock magiskt. Nu skall jag gå ut med hunden. Skål!
Visa bilaga 482941
Nu får jag sluta beundra dina kreationer. Det där vinet är en favorit 😬
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Nu får jag sluta beundra dina kreationer. Det där vinet är en favorit 😬
Hehe... Jag dricker ett glas även ikväll, efter maten och till en bit tryffelost. Är ju inte helt odrickbart, men absolut ingen favorit. Kan sträcka mig till att det kan fylla en funktion, men inte som enda-vin till maten. Ikväll drack jag överbliven chablis till grillmaten, och nu funkar ett glas av kaffevinet helt ok till en ostaskalk innan jag avslutar...
 
Senast ändrad:

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
...med en shot Jameson och sen den här. Som i ärlighetens namn är en gingrogg snarare än en GT. Men fyfan vilken härlig helg här på västkusten. Cykling tre dagar i sträck i shorts och kortärmat, goda viner till enkel men god mat - också några härliga gin & tonics i kvällningarna. Semesterkänsla, rentav. Skål!
8EDA7DE2-9FB9-46DE-A77A-A055027CD839.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Mule-hybrid igen till en jävligt bra bok om Everestexpeditionerna 96, av samma författare som skrivit den fantastiska Into the Wild. Givetvis efter cykling, rosè på balkongen och ett glas enkel Chianti till bolognesen med lite plommonfläsk bredvid som vardagslyx.
CB6010AD-54E7-4E80-BE48-25B4167EE2F0.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Tre mil stig igår, två idag innan jobbet. Hemma halv tio, tre snabba bärs med en pinne bredvid. Sen lite charkisar med bröd och gott vin. En skvätt mörk rom på det och sen en liten, liten GT nu innan sängen. Skål och trevlig Valborg!
94AB697D-1A43-4FC8-BFCF-ADB7DBDCE21B.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Alternativ till färsk lime, hehe. Men gör jobbet. I övrigt en stabil dag för en amatörcyklist i groggbloggen; två mil stig för tredje dagen i rad i härligt vårväder. Underbart att ha shorts, och att sitta i skogen med en kopp termos-te när man pausar vid en å och ser flugfiskarna på andra sidan. Också underbart med en fin middag med bra viner, som inleddes med provensalsk rosé på balkongen och sen efterföljdes av en liten Calva till ett par kapitel av Jon Krakauers fantastiska Everestskildrimg Into Thin Air - och sen givetvis en geting (den här). Trevlig Valborg på er och glad första maj, kamrater. Skål!
1FBEC482-731F-48CB-9A3D-1009E5ED3515.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
After bike, första gången i år. En enkel öl på uteservering nere vid stranden. Underbart. Sen indisk take out med lite sunkig primitivo, och sen...
31CFC196-B8AF-4F44-B537-734F8DFCD169.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Mest vin ikväll, som vanligt. Rosé som inledning, en enkel men bra Rioja (Baron De Ley reserva 2016) till maten följt av korintkakor med en superb Sauternes innan kaffe och Calva som sig bör. Och sen, nu, som kodden i Greta; den här. Skål.
BEAC0F10-EB95-4E91-8D3A-EFA9559DB906.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
[OT] Moscow Mule, fast med citron ist för lime. Riktigt bra ginger beer, och billig som fan på Willys. Väl i klass med den jamaicanska jag brukade köpa när den fanns på Ica Maxis amerikanska hylla bland barbecuesås som bara smakade ketchup, men som ängsliga amerikofiler plockade på sig trots att Sweet Baby Ray´s redan fanns i det vanliga sortimentet.

PS. Drack givetvis en vanlig GT alldeles nyss, och vinet i bakgrunden var superbt. Till en ryggbiff med sparris, örtsmör och päregratäng.
0953DA1F-22E2-42C6-9334-8C72DC9C90F3.jpeg
 

moros

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
[OT] Moscow Mule, fast med citron ist för lime. Riktigt bra ginger beer, och billig som fan på Willys. Väl i klass med den jamaicanska jag brukade köpa när den fanns på Ica Maxis amerikanska hylla bland barbecuesås som bara smakade ketchup, men som ängsliga amerikofiler plockade på sig trots att Sweet Baby Ray´s redan fanns i det vanliga sortimentet.

PS. Drack givetvis en vanlig GT alldeles nyss, och vinet i bakgrunden var superbt. Till en ryggbiff med sparris, örtsmör och päregratäng.
Visa bilaga 487657
Ja den är bra, tror jag haft med den när jag postat någon "avstickare" från trådens huvudämne. Har förresten lyckas göra mig av med all odrickbar sprit såsom tequilan genom att göra "mule". Is, MYCKET limejuice, 5cl valfri äcklig sprit, ca 15cl embrau Ginger Beer
 

LazzeKongo

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Rookie på det här med gin överlag, har egentligen aldrig gillat gin men fick för mig att jag borde göra det så inhandlade en flaska och ett gäng olika tonics. Provar mig fram och måste säga att jag faktiskt uppskattar det nu.
Denna är en av favoriterna hittills
20210515_214604.jpg
 

marr

Moderator
Forumvärd
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Rookie på det här med gin överlag, har egentligen aldrig gillat gin men fick för mig att jag borde göra det så inhandlade en flaska och ett gäng olika tonics. Provar mig fram och måste säga att jag faktiskt uppskattar det nu.
Denna är en av favoriterna hittills
Visa bilaga 489141
Fint med lite indycar till iallafall.
 

desmo

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
till ett par kapitel av Jon Krakauers fantastiska Everestskildrimg Into Thin Air - och sen givetvis en geting (den här). Trevlig Valborg på er och glad första maj, kamrater. Skål!

Jag rotade i tråden efter tips på gin när jag såg detta. Det är en bra bok. Men i rättvisans namn borde du också läsa The Climb av Anatoli Boukreev för att få en annan bild av vad som hände på berget: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Climb_(book).

Och, vilken gin ska jag beställa från boardershoppen?
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Jag rotade i tråden efter tips på gin när jag såg detta. Det är en bra bok. Men i rättvisans namn borde du också läsa The Climb av Anatoli Boukreev för att få en annan bild av vad som hände på berget: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Climb_(book).

Och, vilken gin ska jag beställa från boardershoppen?
Är du ny på premium-GT så är väl Hendrick’s den uppenbara instegsflaskan. Bättre gin än batteri, fintonic istället för PET, många stora isbitar också gurka istället för citron. Där kan man få en aha-upplevelse. Sen med tiden infinner sig frågan; varför lägga samma pengar som en single malt whisky eller superb rom på sprit jag ändå skall göra grogg på? (Jag vet att jag provade rent och iskallt samt gjorde cocktails på min första Hendrick’s-flaska parallellt med GT på Fever Trees tonic. 6 cl gin, skrap från innanmätet av en gurka, minimalt eller ingen vermouth och samma med orange bitters - bara för att prova ginen så ren som möjligt.)

Du kanske landar i att vanlig batterigin blir roligare av bra tonic som börjat bli billig, men du kanske oxå upptäcker att det här är en väldigt trevlig och lagom förfinad avec. Speciellt på sommarhalvåret. Om du är riktigt mätt efter en bättre - eller sämre - middag, så kanske en svalkande GT lockar mer än brunsprit i cognacskupa. Eller så gör du som jag och tar både och. Skål!
AE34D561-F80F-443B-82B5-B45D553B6F31.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Dagens lunchrunda mellan dessa oräkneliga Teamsmöten förgylldes av en dubbel espresso från en ambulerande italiensk liten kaffemoppe som just idag parkerat i stadens lilla park, innan de sista två kilometrarna hem. Men, nu många timmar senare, efter bärs och sen vitt vin till en Marinara i parken; årets första picnic-GT. Underbart.
C078E61D-D620-4193-B1DC-1F035E1AB66D.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Jag minns när man fick beställa Fever-Tree på postorder för 39 spänn styck och fick dem i bubbelplast, eller när man plockade på sig hela lagret av dem och Fentiman’s om man råkade ha vägarna förbi Old English Shop i Söderhallen. Men numera finns de ju på lokala Konsum som man rullar förbi innan man ens hunnit klicka i skorna om man ha överdragen på.
Vill därför slå ett slag för enkel gin. Jag lägger numera all energi, och budget, på bra viner. Har tex inte druckit en cocktail innan maten på säkert ett halvår, till förmån för ett glas Sancerre, en flaska rosé på balkongen eller för all del en finare bärs och givetvis champagne. Men sen vill jag ha riktigt fint vin till - och precis innan - maten.
Däremot sen, antingen som, eller efter, avec; kommer alltid GT:n. Och jag är jävligt nöjd med att pengarna hamnade på vinet. För med bra och numera väldigt tillgänglig tonic utgör nämligen även Systemets billigaste batterisprit basen i en ypperlig grogg. Givetvis med mycket is och gärna en press av färsk citron eller lime. Skål!
B28B8A9E-9439-49BB-8CA1-5221FBE3F536.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Skål för Bernal i Girot, och för den där sommaren som äntligen är här. När man kör landsvägskläder på MTB:n mitt i skogen och får cykelbränna trots att man nästan enbart kör XC numera.

Och sen får det nog vara god natt. Cheers!
9896AF56-D3A1-4402-A9F8-44A4D75C3C0E.jpeg
 

Alex Supertramp

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Har man fått cykla, bada i havet, äta gott och dricka goda viner innan maten och även därtill frångår man lätt sin numera rätt principen om sina numera ganska sparsmakade eftergifter för impulsen att posta här - och lägger sedermera ut ännu en Mule-hybrid till Italienmatchen. (Även om jag för all del håller på Frankrike efter Sverige.) Batterigin från frysen, lite pressad lime, stora isbitar, Fever-Trees ginger beer och en skvätt enkel tonic. Skål!
81AF893A-F4F8-42DB-A821-04857562639B.jpeg
 

moros

Aktiv medlem
[OT] Vilken lagom kall G&T dricker du nu?
Med temperaturerna som är (inte minst i min lägenhet) så vad passar bättre än en Frozen Giribaldi?
Visa bilaga 496638

3 1/2 ounces orange juice
1 1/2 ounces Campari
1/2 ounce simple syrup
1 1/2 cups crushed ice

Kör allt i mixern tills det är slätt. Njut (innan den smälter)!
Varken gin eller tonic? 🤔 Då får vi kontra med en Ginochtonicshake 😉

20210620_192842.jpg
 
Topp
Happyride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer