Nytt rött spår och hoppled i Kungsberget

Datum:
16 maj 2022 11:38

Kungsberget är ett nytt tillskott när det kommer till liftburen cykling i Sverige. Här nyheterna inför andra säsongen i bike parken.

Förra sommaren var det cykelpremiär i Kungsberget i Gästrikland. Anläggningen firade med buller och bång och Happyride var på plats under invigningen.

Kungsberget erbjöd under den första sommaren åtta leder från toppen samt fyra leder i barnområdet som nås med sittlift och rullband. Dessutom levererade Kungsberget pumptrack, crosscountryleder, beachvolleyplan, padelbana, skateboardramp och massor av annat runt omkring själva cyklingen.

Petter ElfsbergKungsberget cykelpark.

Under slutet av sommaren drabbades Gästrikland hårt av ett kraftigt regnoväder som gjorde att anläggningen fick stänga i augusti istället för i september som planerat. Närliggande vattendrag hade då stigit så pass mycket att restauranger och andra faciliteter var täckta i vatten samt flera leder.

Men Kungsberget viker inte ned sig för lite regn och meddelar nu efter skidsäsongens slut att anläggningen kommer med flera spännande nyheter inför sommaren.

Det händer grejer i Kungsberget.

För erfarna cyklister kommer en rad välkomna tekniska nyheter:
– Nyheter i cykelområdet för i år är en ny röd singeltrack med tajta kurvor och teknisk cykling. Vi slutför också byggnationen av vår svarta singeltrack/hoppled Slash som bli färdig hela vägen ned i år, säger Lina Danielsson, Chef Skid- och cykelområde & Lift Kungsberget.

KungsbergetsLina Danielsson, Chef Skid- och cykelområde & Lift Kungsberget.

Men givetvis kommer också flera nyheter för nybörjare och barnfamiljer som är Kungsberget primära målgrupp.
– Vi har också byggt en hoppled som alla ska kunna ha roligt i. Vi har konstruerat om sista delen av vår gröna flowled så det blir mer flyt i åkningen med bättre doserade kurvor. Vi kommer också att bygga en liten skills area riktade mot barn och nybörjare.

Kungsberget ägs av Branäsgruppen som bland annat också äger Vallåsen som under sommaren är en populär cykeldestination som också satsat på nya leder. Nyligen lät koncernen meddela att man planerar att sälja Vallåsen (vilket vår systersida freeride.se nyligen rapporterat om).

Det händer mycket kring cykling i Sverige  fler aktualiteter från Åre bike parkIsaberg och Trysil med flera läser du under taggen bike park nyheter 2022.

Cykling i inboxen

Missa inte det senaste från Happyride, signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer max en gång i veckan.

Senaste kommentarer

AndE 2022-05-16

Har tjuvkikat... ser ut att bli ett ordentligt lyft jämfört med det som erbjöds förra sommaren! Bra jobbat Kungsberget!

floors 2022-05-16

Äntligen!